StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetveliki apetiti

Liječnik se žali na plaću od 3500 eura: ‘S tim ne mogu imati kvalitetan život, a kad sam bio u Irskoj...‘

Piše Šibenski.hr
2. veljače 2024. - 22:45

Liječnik i psihijatar u KBC Splitu Tomislav Franić gostovao je u Newsroomu televizije N1 kod Domagoja Novokmeta te komentirao stanje u zdravstvu u Hrvatskoj, javlja N1.

“Plaća od 3500 eura koja se spominje bi trebala biti početna plaća nekog specijaliste bez ikakvih dodataka i prekovremenih i dežurstava”, kazao je Franić.

Franić kaže da je jednom prilikom radio šest mjeseci u Dublinu. “Nakon 37,5 sati u tjednu, u četiri tjedna vidio sam ček od 9500 eura.”

“Političar, ministar i premijer su figure koje su postavljene politički i ništa drugo nisam očekivao”, komentirao je Franić posljednje političke izjave vezane za stanje u zdravstvu.

Potom je opisao i svoj radni dan – u bolnicu je stigao jučer ujutro, odradio je 24-satno dežurstvo i potom je danas ujutro otišao u Zadar gdje je odradio pola smjene jer tamo nema psihijatara.

“Sa svojom osnovnom plaćom kao liječnik ne mogu imati kvalitetan život”, dodao je.

Navodi da je liječnika profesija izuzetno stresna. “Nije lako imati nečije srce u ruci tijekom operacije, još gore je nekom priopćiti da mu je dijete poginulo u nesreći. Svaki odlazak s Hitnom pomoći je stresan jer ne znate što će vas na mjestu dočekati…”,kazao je Franić, javlja N1.

19. travanj 2024 23:29