StoryEditor
Hrvatska i svijetBolja prehrana

Proizvodima "Podravke" MUP standardizirao i poboljšao suhe dnevne obroke za granične policajce

30. listopada 2019. - 20:26

MUP je u srijedu izvijestilo da je zbog standardizacije i poboljšanja prehrane policajaca koji štite granicu prošlog tjedna sklopilo ugovor s Podravkom kojim je izabrano šest vrsta suhih dnevnih obroka koji se već dostavljaju na područja tri policijske uprave.
Predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić problematizirao je u izjavi za RTL obroke koje dobivaju granični policajci, navodeći da nisu dostatni te da su upitne kvalitete. Osim sadržaja i kvalitete suhog obroka, Kajkiću je upitna i novčana vrijednost te ugovor između MUP-a i dobavljača tvrtke Pleter, prenose mediji.

MUP, s druge strane, u odgovoru medijima navodi da "dosadašnja nabava i podjela suhih obroka, a koji su se dodjeljivali policijskim službenicima koji službu obavljaju na terenskom radu, nije bila organizirana od strane Ministarstva u sjedištu, već na razini svake pojedine policijske uprave".
Sukladno tome, dodaju, moguće je da su se sadržajno i u odnosu na dobavljača mogli razlikovati, ali su morali odgovarati propisanim standardima.

"Upravo kako bi se standardizirala i poboljšala kvaliteta prehrane policijskih službenika koji obavljaju poslove zaštite i nadzora državne granice, Uprava za granicu je zatražila provođenje pokretanje postupka javne nabave za suhe obroke.
Sukladno navedenom pokrenut je otvoreni postupak s namjerom sklapanja okvirnog sporazuma za razdoblje od dvije godine... Kriterij prilikom odabira ponude bila je ekonomski najpovoljnija ponuda, a sastavnica suhih obroka (vrsta, sastav i količina) je bila određena od strane korisnika prije pokretanja postupka javne nabave i ista je sastavni dio okvirnog sporazuma i ugovora", kažu u MUP-u.
Nakon što je proveden postupak, ističu u MUP-u, s tvrtkom Podravka d.d. je 22. listopada 2019. sklopljen okvirni sporazum za nabavu suhih obroka za razdoblje od dvije godine u vrijednosti od 21,46 milijuna kuna s PDV-om i ugovor o nabavi suhih obroka u vrijednosti od 12.47 milijuna kuna s PDV-om.

"Navedenim Ugovorom izabrano je šest vrsta suhih dnevnih obroka koji su se počeli dostavljati na područja PU sisačko-moslavačke, PU karlovačke i PU ličko-senjske", ističu u MUP-u. 
Dodaju i datvrtka Pleter koja se spominje u medijima nije ugovorni dobavljač MUP-a za suhi obrok koji se nabavlja za potrebe granične policije.

item - id = 630733
related id = 0 -> 638670
related id = 1 -> 633512
25. listopad 2021 09:26