StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTužno je ovo

Privedeni moćni direktori Uljanika, osumnjičeni za kriminal težak milijardu kuna (FOTO)

Piše Šibenski.hr
26. ožujka 2019. - 17:57

U današnjoj akciji Uljanik, prema neslužbenim informacijama, privedeni su, među ostalima, bivši predsjednik uprave Gianni Rossanda, njegov prethodnik Anton Brajković, članovi bivše uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, Dragutin Pavletić i Darko Šorc iz Uljanik Plovidbe, bivši direktori riječkog brodogradilišta te drugi direktori Uljanikovih društava.

Među uhićenima su i bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Silvan Kranjc, Elvis Pahljina, direktor Uljanik Pomorstva za usluge u morskom prijevozu, bivši direktor Uljanik Brodogradilišta Eduard Milovan, Zdravko Pliško, bivši direktor 3. maja te Domagoj Klarić, nekadašnji predsjednik uprave 3. maja.

Jedan od uhićenih, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, pred pulskim je MUP-om kazao novinarima "Tužno je ovo". To je i jedina izjava uhićenih zasada.

Inače, bivši predsjednik uprave Uljanika Gianni Rossanda u 15.05 doveden je na ispitivanje u Prvu policijsku postaju u Rijeci.

Rossanda je stigao iz Pule sivom Opel Astrom, a pola sata prije njega na policiju je stigao i njegov odvjetnik Anto Nobilo koji je medijima potvrdio da će ga braniti.

Policija je Rossandu privela na glavni ulaz što nije uobičajeno kod ovakvih akcija. Oko 15.25 na isti je ulaz priveden na ispitivanje i Domagoj Klarić, bivši predsjednik Uprave 3. maja.

Oko 16.10 u Prvu policijsku postaju u Rijeci stigao je odvjetnik Berislav Pavišić koji je potvrdio da će zastupati ranije privedenoga Domagoja Klarića. Istaknuo je da ne zna koje su kvalifikacije za koje se tereti njegova klijenta.

 

 

25. travanj 2024 23:59