StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetništa od kupanja

Pripremite kišobrane, čak i duge rukave: evo kada stiže kiša i koliko dugo će trajati ciklona

Piše PSD
24. srpnja 2017. - 19:26

U drugom dijelu ponedjeljka i u noći na utorak u središnjoj Hrvatskoj rast će vjerojatnost za kišu te lokalne pljuskove i grmljavinu koji mjestimice mogu biti izraženiji, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Bit će manje vruće, javlja HRT.

Izraženijih pljuskova na Jadranu može biti već poslijepodne i navečer. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo i jugozapadnjak, a uz nestabilnosti lokalno će biti i jakog vjetra. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, ponegdje i izraženijim te osjetno svježije. U srijedu promjenljivo, još ponegdje s kišom, a u četvrtak smirivanje vremana i postupno toplije.

Na Jadranu u utorak promjenljivo i nestabilno s čestom kišom i pljuskovima, ponegdje izraženijim. Bit će svježije. U srijedu još povremene kiše može biti na sjeveru i jugu. 

U četvrtak pretežno sunčano i toplije. Puhat će uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak, u utorak na sjevernom dijelu i bura.

Dakle, ponedjeljak donosi postupno naoblačenje sa zapada, uz mjestimičnu kišu i pljuskove, a moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. U utorka na kopnu i za 10-tak stupnjeva svježije, piše HRT.

07. svibanj 2024 05:33