StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsusret u zadru

Premijer neće u samoizolaciju, iz Vlade objašnjavaju: S Đokovićem je razgovarao svega dvije minute, nije bilo bliskog kontakta

Piše Goran Penić/Jutarnji list
23. lipnja 2020. - 15:31

Predsjednik Vlade Andrej Plenković neće ići u samoizolaciju nakon što se danas saznalo da je najbolji svjetski tenisač Novak Đoković pozitivan na koronavirus, iako se s njime za vikend kratko družio na Adria Touru u Zadru u zatvorenom prostoru i bilo je dodira šakama, kao što pokazuju i fotografije iz Zadra.

U Vladi kažu kako Plenković neće ići u samoizolaciju, jer se prema mišljenju epidemiologa iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ne radi o bliskom kontaktu, budući da s Đokovićem nije boravio duže od 15 minuta u zatvorenom prostora, a dodir šakama, kaže i ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak, ne smatra se bliskim kontaktom, prenosi Jutarnji list.

- Premijer je s Đokovićem razgovarao svega dvije do tri minute, nije bilo bliskog kontakta. Samoizolacija nije potrebna – poručuju iz Vlade.

Premijer se jučer testirao na koronu i nalaz je bio negativan, a na pitanje hoće li se opet testirati, u Vladi kažu kako epidemiolozi smatraju da ne treba, ali da se on dosad već tri puta testirao i da mu nije problem testiranje.

19. travanj 2024 12:00