StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODGOVORNO PONAŠANJE

Premijer komentirao veliki rast broja novozaraženih: Izbjegavajte velika okupljanja, pa čak i obiteljska, to su žarišta

Piše šibenski.hr
8. listopada 2020. - 11:44

Veliki rast novih slučajeva zaraze covidom-19 u Hrvatskoj, ali i u cijeloj Europi, bio je povod premijeru Andreju Plenkoviću da se osvrni na cjelokupnu situacija na početku sjednice Vlade. Zaključak je da je ovo važan, prijelomni trenutak, te da bi građani kroz odgovorno ponašanje trebali pridonijeti ekonomskom patriotizmu prenosi Jutarnji list.

- Stigla nam je jesen, dolaze vremenski uvjeti koji pogoduju širenju virusa, ljudi će sve više vremena provoditi u zatvorenim prostorima. Stožer poduzima mjere kako bi se mogli suočiti s tim izazovom, treba se pronaći ravnoteža između zdravlja i nastavka društvenog života. Moramo biti jedinstveni u ovoj borbi, moramo imati povjerenje u odgovornost građana - rekao je Plenković koji je zamolio građane da budu disciplinirani.

- Znam da nije ugodno nositi maske, ali to je dana izrazito važno i to moramo prihvatiti. Mi ćemo održati gospodarsku aktivnost, cijeli svijet će to napraviti, ali istodobno disciplina i odgovornost građana je presudna. Moramo podnijeti malu žrtvu koja osigurava normalan rad i zdravlje.

I, za kraj, savjet:

- Izbjegavajte velika okupljanja, pa čak i obiteljska, jer točno vidimo gdje su žarišta!

25. travanj 2024 01:22