StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetapel državi

Predstavnici medicinskih sestara uputili zahtjev ministru Berošu: Sestre i tehničari su heroji epidemije, stimulirajte njihov rad!

Piše Hina
19. listopada 2020. - 10:46

Predstavnici komore, sindikata i strukovnih udruga medicinskih sestara uputili su u ponedjeljak zahtjev ministru zdravstva Viliju Berošu za dodatnom financijskom stimulacijom medicinskih sestara i tehničara koji izravno skrbe o pacijentima oboljelima od Covida-19.

"Medicinske sestre i tehničari nose najveći direktni teret borbe s epidemijom i ulaze među heroje epidemije. U ovoj teškoj situaciji zdravlje naših građana i pacijenata stavljaju ispred vlastitog zdravlja i zdravlja svojih obitelji. Oni predstavljaju najveću grupaciju zdravstvenih djelatnika i samim time nose ogroman dio tereta krize", kaže se u zahtjevu.

Predanim radom, profesionalizmom i posvećenošću medicinske sestre i tehničari daju izniman doprinos u liječenju pacijenata, kao i u samom pokušaju obuzdavanja i sprječavanja širenja covida-19 među građanima, u sustavu zdravstvene i socijalne skrbi u  Hrvatskoj, navode u priopćenju predstavnici sestrinskih udruga i sindikata.

Zahtjev za financijskom stimulacijom sestara i tehničara Berošu su uputili predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara, Mario Gazić, predsjednica Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak, predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri i predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović.

21. ožujak 2023 09:20