StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetMAMIĆ "OTVORIO VATRU"

Predsjednik Vrhovnog suda šokiran nakon optužbi bivšeg šefa Dinama: 'Apsurdno je komentirati izjave bjegunca!'

23. srpnja 2019. - 18:29

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa u utorak je izjavio da je šokiran izjavom bivšeg čelnika Dinama Zdravka Mamića koji je, uoči ročišta na sarajevskom sudu o njegovu izručenju Hrvatskoj, Sessu optužio da je "pokvaren i korumpiran".

"Apsurdno je komentirati izjave bjegunca. Osim što sam šokiran i nije mi jasno koji su motivi da je takvo što izjavio", kazao je Sessa Hini.

U izjavi novinarima Mamić je kazao daje jedan od "šest korumpiranih sudaca" o kojima je ranije govorio i predsjednik Vrhovnog suda. "Poručujem mu je da je nepošten, pokvaren, korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda", rekao je Mamić.

"Toliko je drzak, a on i ja znamo da je korumpiran i naravno da ću to bez problema dokazati kada se stvore uvjeti za to. Predlažem mu da se obojica podvrgnemo detektoru laži. I još je toliko drzak da na uglednog odvjetnika poziva Hrvatsku odvjetničku komoru. Za ostale neću reći jer moram čuvati artiljeriju", dodao je Mamić.

Sud BiH u Sarajevu u utorak odlučuje o Mamićevu izručenju Hrvatskoj gdje je optužen da je zajedno s ostalim osumnjičenima oštetio Dinamo za oko 200 milijuna kuna. Mamić, koji je pobjegao u BiH i boravi u Međugorju, uporno tvrdi da se radi o politički montiranom procesu i da su hrvatski suci korumpirani.

Reagirajući na izjavu Mamićeva odvjetnika Veljka Miljevića kako ima saznanja o navodnoj korumpiranosti šest sudaca, Udruga hrvatskih sudaca (UHS) upozorila je u utorak na "nastavak korištenja medijskog prostora radi ostvarivanja bolje pozicije u kaznenom postupku stvaranjem negativnog dojma o pravosuđu".

"Uz to, udruga je podsjetila da je svatko dužan prijaviti postojanje osnovane sumnje da je počinjeno kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti, "a ne čekati da ga tijela kaznenog progona pozovu da podnese prijavu".
I Uskok je ranije reagirao na Miljevićeve optužbe ističući da je iznio neodređene navode o korumpiranosti sudaca, a da prethodno o tome nije obavijestio nadležne institucije, iako je to bio dužan učiniti.

19. travanj 2024 08:04