StoryEditor
Hrvatska i svijetmjere predostrožnosti

Poznati trgovački lanac povukao dječje kašice iz prodaje: 'Nismo sigurni da su 100 posto sigurni za bebe, ispričavamo se kupcima'

30. ožujka 2019. - 11:32

Trgovački lanac DM iz predostrožnosti je povukao babylove EKO kašicu od breskve i marakuje i  babylove EKO kašicu od jagode, banane, jabuke i müslija, jer nisu sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina.

Iz DM-a su u petak izvijestili kako su te proizvode povukli iz predostrožnosti jer su vlastitom kontrolom utvrdili kako se u proizvodima ne može sa stopostotnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu utjecati na zdravlje ako se uzimaju kroz dulje razdoblje.

Iz DM-a su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene, vrate u najbližu prodavaonicu dm-a gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s gore navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, stoji u priopćenju.

Izdvojeno

24. listopad 2020 08:11