StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpotpuni promašaj

Poznata pekara u Zagrebu danas ima akcijsku ponudu: ‘Römerquelle plus sendvič - samo 3.25 eura!‘

Piše Vijesti SD
8. studenog 2023. - 19:01
Coca-cola i mineralna voda Romerquelle još su u ponudi u Dubravici unatoč nekoliko slučajeva trovanja tim proizvodima.Cropix

Reporteri Jutarnjeg lista u jednoj od poslovnica poznatog lanca pekara Dubravica u Zagrebu zatekli su danas bizarnu ponudu. Naime, uslijed skandala s otrovanim gaziranim pićima koja su izazvala oštećenja jednjaka kod nekoliko osoba - oni su u srijedu u svoju dnevnu ponudu uvrstili spornu Romerquelle gaziranu vodu, uz sendvič sa sirom i šunkom, po akcijskoj cijeni od 3.25 eura, što je 40 centi jeftinije nego inače.

image
Cropix/Cropix

Nakon što su naši reporteri uslikali situaciju u Dubravici, ploča s akcijskom ponudom je uklonjena, no Coca-Cola i mineralna voda Romerquelle još su u njihovoj ponudi unatoč nekoliko slučajeva trovanja tim proizvodima.

Podsjetimo, Državni inspektorat oglasio se po pitanju slučajeva sumnje na trovanje gaziranim pićima i naveo kako se zabranjuje njihova prodaja, a iz Coca Cole su precizirali koje proizvode povlače iz trgovina:

Privremeno se tako povlači jedna serija Coca-Cola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024.

image
Cropix/Cropix

Također, povlače se dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja 2023. (s rokom trajanja do veljače 2024.) i 22. lipnja 2023. (s rokom trajanja do ožujka 2024.).

Zasad su u 16 izuzetih bočica utvrđene određene nepravilnosti, a zagrebačka policija izvijestila je u srijedu da je zaprimila dojave o šest osoba koje su zatražile liječničku pomoć zbog nuspojava koje bi se mogle dovesti u vezu s konzumacijom bezalkoholnog pića. Nakon pružene liječničke pomoći u zdravstvenim ustanovama svih šest osoba pušteno je na kućnu njegu.

image
Cropix/Cropix

Proveden je očevid te se nastavlja utvrđivanje relevantnih činjenica.

27. travanj 2024 08:43