StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetStravičan sudar u Srbiji

Povici od kojih se ledi krvi u žilama: putnici par sekundi prije smrti upozovarali vozača da ide vlak i da će ih udariti, preživjeli u suzama prepričavaju traumatično trenutke nakon što je autobus prepolovljen na pola

Piše JL
21. prosinca 2018. - 21:28

Prema najnovijim podacima, u stravičnoj nesreći koja se jutros dogodila u Srbiji kraj Niša, broj poginulih je porastao na pet. Tri su osobe umrle na licu mjesta kad su se sudarili vlak i autobus, a još je dvoje preminulo u bolnici. Među petero je poginulih i dvoje djece. Prilikom operacije su, javlja Jutarnji list, preminule dvije ženske osobe, jedna 42-godišnjakinja i jedna 15-godišnjakinja. Liječnici su za Blic rekli da je još dvoje tinejdžera u kritičnom stanju.

odsjetimo, na pružnom prijelazu u Donjem Međurovu kraj Niša jutros su se oko 7:30 sati sudarili vlak i autobus, pri čemu je vlak izletio iz tračnica, a autobus je prepolovljen. Svjedoci su rekli da je posvuda bilo krvi. U autobusu je bilo dosta djece, s obzirom da se na toj liniji svakog dana voze u školu.

- Ide vlak! Ide vlak! Udarit će nas! Prebaci u prvu brzinu! - ovo su povici od kojih se ledi krv u žilama, a koje su putnici autobusa smrti uputili vozaču samo nekoliko sekundi prije nesreće. Scene su, piše Blic, bile toliko užasne da su i policajci plakali dok su izvlačili žrtve.

Novosti dodaju kako je ozlijeđen i vozač autobusa te je hitno operiran, dok je vlakovođa prebačen u Kliniku za mentalno zdravlje. U bolnicu u Nišu je nakon nesreće dovezeno ukupno tridesetak osoba.

'Svi koji su smješteni na jedinici intenzivne njege imaju ozbiljne ozljede, ali nisu neposredno vitalno ugroženi i prati se njihovo zdravstveno stanje i eventualna pojava komplikacija koja bi zahtijevala hitnu kiruršku intervenciju. Određeni broj pacijenata pušten je nakon promatranja i intervencije u bolnici', rekao je direktor Klinike za anesteziologiju Kliničkog centra Niš Radmilo Jovanović.

Svi zaposlenici bolnice su zbog ove nesreće izvanredno pozvani na posao, a bolnicu su preplavili članovi obitelji ozlijeđenih kako bi doznali informacije o njima.

'Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao. Odmah sam u šoku krenuo na mjesto nesreće, strepeći za njegov život. Moj sin srećom nije životno ugrožen, ozlijeđena mu je samo ruka. Stavio sam ga u auto i dovezao u Klinički centar. On se i ne sjeća nesreće. Prizor koji sam vidio me užasnuo, ono je strašno. Mogu samo zamisliti kako je ovim ljudima koji strepe za živote svojih', rekao je za Novosti otac jednog ozlijeđenog u nesreći.

'Sjedio sam iza u busu, nisam ništa vidio, samo sam čuo udarac kada se autobus prepolovio na pola. Izašao sam van i vidio ljude kako plaču, svuda je bila krv', rekao je za Telegraf 16-godišnjak koji je i sam lakše ozlijeđen u ovoj strašnoj nesreći. Njegov je otac rekao da je bilo samo pitanje dana kad će se ovakvo što dogoditi, jer je već nekoliko puta slan apel da se na to mjesto postavi rampa, koje na tom pružnom prijelazu nema.

'Govorili su bit će, bit će, i tako već četiri godine', kaže zabrinuti otac Miodrag Jovanović i dodaje da se na tom mjestu barem jednom godišnje dogodi nesreća.

Po informacije o svojim učenicima je u bolnicu došla i profesorica u Građevinskoj školi u Nišu, Biljana Milićević. Na popisu ozlijeđenih je našla imena četvorice svojih učenika, no nedostajalo je ime još jednog dječaka. Nekoliko sati kasnije se saznalo da je taj dječak poginuo na mjestu nesreće.

Čelnik policije Vladimir Rebić je rekao da je do sudara vjerojatno došlo zbog ljudske greške, nakon propusta vozača autobusa.

26. travanj 2024 17:05