StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetObjavio premijer

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj: Riječ je o mlađem čovjeku, bolest je blažeg tipa. On se zasad osjeća dobro

Piše jutarnji.hr, Hina, PSD
25. veljače 2020. - 12:46
Zagreb, 250220. Vlada Rh. Sastanak Nacionalnog stozera civilne zastite zbog koronavirusa. Na fotografiji: Andrej Plenkovic.Darko Tomas/Cropix

Premijer Andrej Plenković je na izvanrednoj pressici u Banskim dvorima potvrdio je da imamo prvog pacijenta kod kojega je potvrđen koronavirus. Pacijent se nalazi u klinici 'Dr. Fran Mihaljević'.

- Riječ je o mlađem čovjeku, bolest je blažeg tipa. On se zasad osjeća dobro, rekao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je da je u 11.50 sati stigla prva potvrda koronavirusa u Hrvatskoj.

- Riječ je o mlađem pacijentu koji je između 19. i 21. veljače bio u Milanu, i pokazuje blaže znakove bolesti. Nadamo se da će tako i ostati. Za sve ljude koji su bili u neposrednom kontaktu s pacijentom organizirat ćemo karantenu, rekao je.

Beroš je također izvijestio da rezultati testiranja devet radnika koji su nedavno pristigli iz Italije u ovom trenutku još uvijek nisu gotovi.

Nacionalni stožer počinje svoj rad, rekao je potom ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, javlja N1.

"Kako se širio koronavirus, Hrvatska je digla razinu pripravnosti, kadrovski smo popunili cijeli stožer, riječ je o iskusnim ljudima, i očekujem od njih maksimalan angažman. Poruka hrvatskoj javnosti je da su  sve službe su maksimalno angažirane", rekao je premijer Andrej Plenković.

26. travanj 2024 07:41