StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet'tuga u očima'

Potresni status profesorice iz jedne srednje škole: Učenik s mamom živi od 200 kuna mjesečno, srce me zabolilo danas kad je došao na sat...

Piše PSD
17. svibnja 2018. - 12:57

Profesorica u jednoj srednjoj školi u Zagrebu pokrenula je akciju za pomoć jednom učeniku te škole koji živi u izrazito teškim uvjetima. Nastavnica je objavila status na Facebooku koji je vrlo brzo izazvao brojne reakcije.

"Dragi FB prijatelji, imam učenika (srednja skola) koji je u jako teškoj financijskoj situaciji.

Živi s mamom kao podstanar, tata mu je umro, a na mamu su pali svi krediti pa im od njene place ostane 200 kn mjesečno (u Zg!), čime ta žena ne može prehraniti dijete koje je u razvoju, treba učiti, bavi se sportom pa je stalno gladan. Mali je jako drag i simpatičan, iskren i ponosan, neugodno mu je što nema uvijek za jesti. Kad sam ga pitala "imate li što jesti?", odgovorio mi je "nekad da, nekad ne". Ovu zimu je bio i polugol, imao je rupe na tankim majicama, ali smo to riješili; lijepo smo ga obukli. Prihvatio je pomoć, ali je zamolio da drugi učenici ne saznaju jer ga i ovako ismijavaju.

Počeo je čistiti šutu za 50 kn tjedno da ima za užinu. Nekad zbog toga zakasni na nastavu i dođe sav prašnjav.

Srce me zabolilo danas kad je došao sav prljav na sat i rekao da kasni jer je radio; čistio šutu...i 5 minuta poslije došao je neki profesor prikupiti novce za Unicef te je taj isti učenik dao 5 kn za druge u potrebi.

Odlučila sam mu pomoći i kupiti namirnice koje se ne mogu pokvariti (tjestenina, riža, grah) i kruha, pašteta, slanine, kobasice, konzerve ribe, pile barem za ovaj mjesec da imaju što jesti. To ću mu ovaj tjedan odnijeti.

Tužno mi je da dijete od 16-17 godina, koje bi trebalo završiti školu kao druga djeca te imati vremena za razonodu, ima tugu u očima, brine se za mamu koja jedva sklapa kraj s krajem i svaki se dan prije škole bori s oblakom prašine da si može kupiti burek.

Ako je itko voljan pomoći, javite mi se", piše u statusu na Facebooku na koji su se javili brojni ljudi voljni pomoći.

 

18. travanj 2024 18:43