StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetbudite strpljivi

Posljednji je produljeni vikend ove sezone: velike gužve na cestama prema moru, ali stvaraju se kolone i prema unutrašnjosti

Piše šibenski.hr
12. kolovoza 2023. - 16:05

Posljednji je produljeni vikend ove turističke sezone. U utorak je blagdan Velike Gospe, a da će i ovo biti jedan od udarnih vikenda, vidi se po stanju na cestama. Tijekom jutra velike su gužve bile na većini cesta prema moru, ali sada se stvaraju kolone prema unutrašnjosti. Najveće su u smjeru Zagreba, kod naplatne postaje Lučko - oko 3 kilometra, a na Demerju oko 1 km, piše HRT.

Kod tunela Sveti Rok vozila stoje u koloni.

- Velike gužve se stvaraju od ranog jutra u smjeru mora, ali i prema unutrašnjosti. Trenutno je iz smjera Buzina kolona dugačka oko 4 km, a iz smjera Jankomir 7 km, javila je Iva Vukadin za Dnevnik u podne.

Što se tiče ostatka zemlje, gužve su gotovo posvuda. Na A1 je, dodala je, promet pojačan od ranog jutra, a trenutno je najgore između Zadra i tunela Sveti Rok. Iz HAK-a napominju da se stvaraju povremeni zastoji i manje kolone uglavnom pred odmorištima. Upozoravaju vozače da drže sigurnosni razmak između automobila.

- Došli smo u razdoblje smjene turista i velike gužve nas očekuju i danas poslijepodne, ali i narednih dana, rekla je.

Na Krčkom mostu kolone duge 2 km

Gužve su i na Kvarneru. Kolone su na prilazima Krčkom mostu u oba smjera, a i pred naplatnom postajom Rupa. Svi koji preko Rupe putuju prema odredištima na obali i kvarnerskim otocima - trebaju imati strpljenja.

- Na naplatnim postajama Rupa kolona prema Krčkom mostu duga je oko 2 km. Na Krčkom mostu su u oba smjera kolone duge oko 4 km, javila je Danijela Minić. 

Gosti su većinom iz Italije, Njemačke, Nizozemske i dolaze na sjevernojadranska odredišta. 

Očekuju se gužve i u trajektnim lukama i pristaništima

Mnogi turisti koji sada voze našim autocestama zaputili su se i prema otocima, pa se tijekom dana očekuje pojačan promet i u trajektnim lukama i pristaništima.

01. svibanj 2024 10:37