StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetA gdje je račun?

Porezna i Carina u velikoj akciji duž obale i na otocima: iznajmljivači, pekari i taksisti, spremite se, dolaze inspektori!

Piše Ana Franić
7. kolovoza 2019. - 22:55

Brojni pekari, iznajmljivači smještaja i taksisti u sljedećih tjedan dana mogu očekivati posjet inspektora Porezne i Carinske uprave te službenika Ministarstva financija. Riječ je o redovnoj nadzornoj aktivnosti koja će se provoditi od 8. do 14. kolovoza, kada će obavljati nadzor fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na obalu i otoke.

- Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti - poručili su iz Porezne uprave.

Cilj nadzora je sprječavanje sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze. 

21. rujan 2023 11:49