StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije mu prvi put

Pomoćnik ministra Butkovića upao u zagrebačku Zimsku službu, vikao i prijetio šokiranim zaposlenicima

Piše Šibenski.hr
14. prosinca 2018. - 17:17

 

Težak izgred dogodio se jutros u Zagrebu, javlja Jutarnji list.


Bivši voditelj podružnice Zagrebačkih cesta i pomoćnik ministra prometa Alen Gospočić, s kojim je Zagrebački holding 2016. prekinuo radni odnos, danas prijepodne samoinicijativno je i neovlašteno ušao u dvorišni prostor baze Zimske službe, zahtijevajući susret s pojedinim djelatnicima na operativno rukovodećim poslovima.

 

Pomoćnik ministra prometa Alen Gospočić (drugi slijeva)

 


Priopćile su to poslijepodne Zagrebačke ceste dodavši da se Gospočić okupljenima obraćao s prijetnjama, najavljujući "negativne posljedice za cijeli kolektiv".

- Zagrebačke ceste najoštrije osuđuju verbalni i svaki drugi oblik nasilničkog ponašanja, tim više neprimjerenog jer Gospočić obavlja funkciju pomoćnika ministra prometa. Nije jasno je li posjet, tijekom kojega je Gospočić najavio sankcije, bio privatnog ili službenog karaktera - priopćili su.

Inače, Gospočić je 2016. dobio otkaz u Holdingu, a u tom poduzeću ističu da je nadležni sud raskid radnog odnosa ocijenio zakonitim.


Kako neslužbeno doznajemo, Gospočić je vikao na svoje bivše zaposlenike, te im govorio "što i kako treba raditi zimska služba". Doznajemo i kako je na sličan način navodno u prostorije upao prije otprilike godinu i pol dana. Ni u jednom od ta dva slučaja nije bilo policijske intervencije, no doznajemo kako su radnici spremni i na taj korak ponovi li se Gospočićevo nasilničko ponašanje, piše Jutarnji list.

 

19. travanj 2024 08:29