StoryEditor
Hrvatska i svijetSlučaj državnog tajnika Sučića

Policija: U incidentu u Vukovaru reagirano u skladu s ovlastima i nije bilo pokušaja utjecaja sa strane

Piše Hina
29. studenog 2020. - 21:13
Srdjan Vrancic/Cropix


Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je u nedjelju da je u postupanju prilikom kršenja epidemioloških mjera u subotu u Vukovaru, u čemu je zatečen i državni tajnik Sučić, policija postupila u skladu sa zakonskim ovlastima i nije bilo pokušaja utjecaja sa strane.

Policija je u subotu iza ponoći pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića. Među njima i državnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja Stjepana Sučića (61) i ravnatelja Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslava  Šeremeta (40). Tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira te su Sučić i Šeremet privedeni u policijsku postaju zbog remećenja javnog reda i mira.

Nakon dovršene obrade obojica su pušteni iz službenih prostorija, a policija će ih prekršajno prijaviti zbog kršenja javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici, priopćili su jučer iz PU vukovarsko-srijemske.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković u nedjelju je Hini izjavio da su "policijski djelatnici posao  obavili u skladu sa zakonskim ovlastima i nikakvih pokušaja utjecaja sa strane nije bilo". Dodao je da je prisila upotrijebljena prema jednog, od dvije privedene osobe.
 

item - id = 1060775
related id = 0 -> 1129453
related id = 1 -> 1128993
27. rujan 2021 21:51