StoryEditor
Hrvatska i svijetPRILIKOM ZAŠTITE DRŽAVNE GRANICE

Policija s ličke Plješivice spasila ilegalne migrante - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca

10. prosinca 2019. - 20:26

KORENICA, 10. prosinca 2019. (Hina) - Hrvatski granični policajci iz postaje Korenica u utorak su prilikom zaštite državne granice Republike Hrvatske, zatekli i spasili na ličkoj Plješivici, na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama pet iscrpljenih ilegalnih migranata - trudnicu, dvoje djece i dva muškarca, priopćeno je iz MUP-a.
Ilegalne migrante službenici Postaje granične policije Korenica zatekli su na Plješivici, na nepristupačnom terenu predjela Škipine, danas oko 16,15 sati.
Riječ je o dvojici muškarca koji su, prema vlastitim izjavama, starosti od 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom, prema njenoj izjavi starosti 19 godina, te dvoje djece, po izjavama, u dobi od šest i dvije godine.
Iscrpljene ilegalne migrante policajci su dovezli u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće.
Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tijekom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu migrantske skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila preko državne granice u Hrvatsku, navode iz Ministarstva unutarnjih poslova RH.
Iz MUP-a RH skreću pozornost svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u Hrvatsku na nezakonit način, da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine.
(Hina) xsp ysp

Izdvojeno

13. siječanj 2021 21:52