StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetplinska afera

Policija po nalogu USKOK-a u PPD-u, traže dokumente u slučaju Damira i Rade Škugor

Piše Nikola Patković
14. ožujka 2024. - 17:14

Policija je u četvrtak ujutro, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, po nalogu USKOK-a započela pretragu u sjedištu tvrtke Prvo plinarsko društvo u Vukovaru. Prema našim informacijama riječ je o jednom kraku istrage iz afere Tri D Rada u kojem se pregledava i izuzima dokumentacija, ali za sada nema nikakvih uhićenja u PPD-u.

Kako neslužbeno doznajemo, s obzirom da se radi o slučaju tvrtke Tri D Rada pod lupom istražitelja našao se nekadašnji direktor iz Ine Damir Škugor, poznat iz plinske afere teške preko milijardu kuna, te njegova majka Rada Škugor kao vlasnica i odgovorna osoba spomenute tvrtke. Istražuje se i uloga jednog od direktrora iz grupacije PPD-a Damira Spudića, a za sada nije poznato jesu li izvidi i dokazne radnje koje se provode usmjereni i protiv Pavla Vujnovca.

Na naš upit o pretrazi u PPD-u i eventualnom statusu Pavla Vujnovca iz PPD-a su nam odgovorili:

"PPD u kontinuitetu surađuje sa svim relevantnim institucijama i dostavlja traženu dokumentaciju te će tako nastaviti i dalje jer je Društvu u interesu da od sebe otkloni sve insinuacije koje se opetovano pojavljuju u javnom prostoru posljednjih mjeseci.

PPD kontinuirano trpi reputacijsku štetu zbog iznošenja neistina u javnom prostoru i podizanja neutemeljenih kaznenih prijava u političke svrhe te stoga pozdravljamo svaku aktivnost koja će doprinijeti utvrđivanju pravog stanja stvari."

Jutarnji list već je izvještavao o slučaju "enormnog poslovnog uspjeha" Rade Škugor koja se inače bavila prodajom pribora za šivanje. Tvrtku Tri D Rada osnovala je pred sam kraj 2020. godine i registrirala je za sve i svašta, pa tako i za trgovinu plinom, opskrbu električnom energijom i slično. Onda je ostvarila zapanjujuće poslovne rezultate, odnosno prihod od 23,74 milijuna kuna.

Naime, Tri D Rada 2021. je prihode od 23,74 milijuna kuna ostvarila uz ukupne rashode od 12,2 milijuna kuna te je imala brutto dobit od 11,54 milijuna kuna, odnosno oko 9,5 milijuna kuna čiste dobiti nakon oporezivanja.

Nakon obavljenog posla 4. studenog iste godine Rada Škugor ugasila je tvrtku, donijevši "odluku o prestanku društva po skraćenom postupku bez likvidacije", koji je potom proveo nadležni Trgovački sud, a spomenutu zaradu je kao jedina osnivačica tvrtke, naravno, zadržala za sebe.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

 

16. lipanj 2024 05:05