StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPROŽIVJELA TRAUMU

Pokušaj otmice: 17-godišnju reprezentativku BiH u taekwondou pokušali su ugurati u auto, ona je nokautirala jednog od napadača i uspjela pobjeći

Piše PSD
2. studenog 2021. - 16:30

Mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u taekwondou, Nadina Mehmedović, koja je prije samo nekoliko dana napunila 17 godina, proživjela je traumu sinoć u naselju Šije, navodi Klix.ba.

Nepoznati napadači su članicu Taekwondo akademije Tesanj-Šije pokušali oteti, no ona se uspjela obraniti i pobjeći.

Potresnu scenu opisao je njezin otac Elvin Mehmedović na svom Facebook profilu.

"Nepoznate osobe su pokušale otmicu u Šijama Nadine Mehmedović, reprezentativke Bosne i Hercegovine u taekwondou. Pokušali su je na silu ugurati u auto uz prijetnje i fizičku silu i nanijeli još lakše tjelesne ozljede. Uz Božju pomoć i njeno iskustvo u borbama na natjecanjima uspjela je jednog otmičara nokautirati i pobjeći te izbjeći najgori scenarij. Ovo objavljujem iz razloga da se ne bi desilo nekom ponovo, da bi se pazili nemilih događaja itd. Napominjem da zbog istrage policije ne možemo otkriti više detalja i da je istraga u tijeku. Nadina je prije par dana napunila 17 godina i kao maloljetna osoba se uspjela izvući iz najgore moguće situacije. Svi smo u šoku zbog ovog događaja, ako je neko nešto vidio ili zna svaka informacija će nam dobro doći", napisao je Elvin.

19. travanj 2024 03:56