StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODREĐEN MU ISTRAŽNI ZATVOR

Pokrenuta istraga protiv policajca osumnjičenog za ubojstvo 21-godišnje djevojke metkom iz službenog pištolja

Piše HINA
23. rujna 2023. - 18:28


Osječko Županijsko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu protiv 27.godišnjeg policajca, kojeg se tereti da je metkom iz službenog pištolja usmrtio 21-godišnju Mihaelu Berak, izvijestilo je u u subotu tužiteljstvo.
Ne navodeći identitete osumnjičenika i žrtve, tužiteljstvo u rješenju u provođenju istrage navodi kako sumnja da je okrivljeni 27-godišnji policajac 20. rujna 2023. oko 22 sata u Osijeku, u nakani da usmrti žrtvu, iz službenog pištolja ispalio hitac prema njoj i nanio joj ozljedu od koje je umrla na mjestu događaja.
Podsjećaju kako je sudac istrage osječkog Županijskog suda prihvatio prijedlog tužiteljstva i odredio okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela.
Iako je policija svog službenika prvobitno teretila za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te dovođenje u opasnost života i imovine, sumnjajući da je neoprezno rukovao službenim naoružanjem, osječko županijsko tužiteljstvo je u petak, nakon ispitivanja osumnjičenika to prekvalificiralo u kazneno djelo ubojstva, te predložilo određivanje istražnog zatvora.
Zbog tajnosti postupanja i izvida u osječko-baranjskoj policiji u petak nisu mogli potvrditi kako je osumnjičenik u početku govorio da je u pitanju samoubojstvo te da je tijekom razgovora s policijom mijenjao iskaz, te su izvijestili da je kriminalističko istraživanje bilo kompleksno.
Rješenjem načelnika PU osječko-baranjske 27-godišnji policajac udaljen je iz službe, a protiv njega će se podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.
 

27. travanj 2024 10:48