StoryEditor
Hrvatska i svijetSumnjivi ugovori s dobavljačima

Pokrenut upravni postupak protiv Ultra Grosa i Lidla zbog nepoštenih trgovačkih praksi

21. rujna 2018. - 23:18Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) je na temelju Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom pokrenula upravni postupak protiv trgovačkih lanaca Ultra Gros i Lidl Hrvatska, nakon analize nekoliko ugovora s dobavljačima, objavila je u petak Agencija.


"Navedeni upravni postupci rezultat su analize nekoliko ugovora tih trgovaca s njihovim dobavljačima u kojima je Agencija utvrdila postojanje jedne ili više nejasnih i/ili spornih odredbi, što dovoljno ukazuje da postoje indicije za pokretanje postupka Agencije po službenoj dužnosti", navodi se u objavi na internet stranicama AZTN-a.


U tim će upravnim postupcima Agencija ispitati sve elemente koji se odnose na sadržaj i realizaciju predmetnog poslovnog odnosa.


Iz Agencije pritom ističu kako samo pokretanje upravnog postupka protiv određenog trgovca ili otkupljivača ili prerađivača ne znači nužno utvrđenje povrede Zakona o nepoštenoj trgovačkoj praksi.


Na temelju konačno utvrđenog činjeničnog stanja, Agencija će u konkretnom predmetu donijeti meritornu odluku, navode iz AZTN-a, uz napomenu da zbog zaštite poslovnih tajni ne mogu komentirati niti iznositi detalje o postupku koji je u tijeku.
Najavljuju i da će Agencija odluku kojom okončava pojedini postupak u cijelosti objaviti na svojim mrežnim stranicama.

 

Izdvojeno

19. rujan 2020 01:49