StoryEditor
Hrvatska i svijetdetalji drame u zagrebu

Podivljali pas i ranije je napadao: veterinari su ga odavno proglasili opasnim i naredili njegovu eutanaziju, ali su ga vlasnici vješto uspjeli sakriti

Piše JL
10. travnja 2019. - 20:38

Žena čiji je pas, pasmine cane corso, u utorak poslijepodne na zagrebačkom Ksaveru napao petero, a lakše ozlijedio četvero ljudi, bila je vidljivo pijana, a psa je šetala bez povodca i brnjice, utvrdila je zagrebačka policija, koja je, kako piše Jutarnji list, tereti da je time dovela u opasnost živote napadnutih prolaznika "općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Pas u Zagrebu napao petero ljudi, svi završili na Traumatologiji

Pas kojeg je pod vidnim utjecajem alkohola šetala 45-godišnjakinja u jednom je trenutku napao trojicu muškaraca u dobi od 30, 71 i 46 godina i dvije žene od 46 i 47 godina, izvijestila je policija na svojim internetskim stranicama.

Četvero žrtava pas je ugrizao pa su liječničku pomoć zatražili u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni, dok je 46-godišnjakinji strgao odjeću.

Osumnjičena je odbila alkotestiranje, a nakon kriminalističkog istraživanja policija je tereti za kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

U policiji kažu da je pas smješten u azil za životinje gdje je na promatranju.

Kako doznaje Jutarnji list, pas Otto je već i ranije napadao ljude. I to najmanje dva puta na Tuškancu gdje su stanovali vlasnik psa Ivan S. i njegova družica Tamara. Prema informacijama kojima raspolažemo, veterinarski inspektor je prije nekog vremena, kad su se zaredale prijave protiv psa, izdao rješenje o eutanaziji jer je pas proglašen opasnim.

Međutim, Ottov vlasnik s partnericom je odselio na drugu lokaciju na kojoj nisu prijavljeni pa su policijski pokušaji proteklog Božića da lociraju psa i oduzmu ga od vlasnika temeljem rješenja veterinarske inspekcije, bili uzaludni.

- Nije točno da je pas bio u šetnji bez lajne. Pas je stalno bio na lajni. Jučer smo imali radnike i pas je pobjegao iz stana jer je netko ostavio otvorena vrata. Pas ima tri godine - rekao nam je vlasnik psa Ivan S. (62) kojega smo zatekli u blizini mjesta gdje se napad dogodio.

- Znam da je pas opasan, to je teritorijalan pas Cane Corso, kaže Ivan S. dodavši da nije prvi puta da je Otto nekoga napao.

- Imali smo već jedan slučaj gdje je ugrizao jednoga radnika.

Na pitanje je li njegova supruga doista bila u alkoholiziranome stanju kako je to navela policija, Ivan S. nam kaže da su to gluposti.

- Moja žena ne pije alkohol. Ako tko pije, to sam ja, kaže i dodaje da je pas ugrizao i nju.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 20:49