StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPokrenuta akcija

Počelo cijepljenje u županiji najgore pogođenoj potresom, Beroš: Zgrada bonice u Petrinji zasad je neupotrebljiva, u njoj se ne može boraviti

Piše PSD
2. siječnja 2021. - 13:39

Ministar zdravstva Vili Beroš otišao je u subotu u Sisak i započeo cijepljenje tamošnjeg stanovništva i zdravstvenog osoblja protiv covida-19, javlja N1.

- Zgrada bonice u Petrinji zasad je neupotrebljiva, u njoj se ne može boraviti. Naš zadatak je reorganizirati djelovanje u široj regiji, preraspodijeliti bolesnike u zagrebačke bolnice, kako bi svi pacijenti koji zahtijevaju zdravstvenu skrb bili zbrinuti, rekao je Beroš.

Danas je pokrenuta akcija cijepljenja svih bolesnika, svih hitnih službi i zbrinutih ljudi. U 13 sati epidemiolozi dolaze u bolnicu u Sisak i počet će s cijepljenjem, rekao je ministar zdravstva, ponovivši da je cijepljenje besplatno i dobrovoljno za sve.

- Ne očekujem da će se svi cijepiti, međutim, svakako ćemo apelirati i zamoliti da se cijepe u što većem broju, rekao je Beroš.

- Svi koji zahtijevaju transport, dogovara se hitni premještaj pa da oni budu odmah transportirani, rekao je Beroš.

- Trenutno u šatorima leži 10-ak bolesnika, to su sve hitni internistički bolesnici, gdje se vrši internistička obrada i nakon toga dogovaramo premještaj u bolnice u Zagrebu, rekao je ravnatelj sisačke bolnice.

U međuvremenu su se priopćenjem oglasili iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu iz kojeg su izvijestili da su u subotu cijepljeni djelatnici sisačke Hitne.

- U pružanju hitne medicinske skrbi na područjima pogođenim potresom sudjelovalo je 65 dodatnih timova izvanbolničke hitne medicinske službe (HMS) iz cijele Republike Hrvatske koji su došli pomoći djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Sve timove HMS-a na terenu koordinira saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., stoji u priopćenju.

- U prva tri dana od razornog potresa timovi HMS-a imali su 251 intervenciju u kojima su pacijentima pružili neophodnu hitnu medicinsku skrb, a obavili su i 374 hitna medicinska prijevoza. Od ukupno 625 intervencija, 66 posto ih je obavljeno na dan potresa. Ministar zdravstva izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, dr. med. danas je obilaskom Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije pružio podršku cijepljenju djelatnika Zavoda protiv bolesti COVID-19 i zahvalio im na svemu što čine za dobrobit građana, zaključuje se u priopćenju.

20. travanj 2024 00:54