StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPetrov optužuje:

Plenkovićev HDZ pokušava kupiti našeg zastupnika Hrvoja Runtića, nude mu deblokadu računa i otpis dugova!

Piše Šibenski.hr
30. travnja 2017. - 15:31


-Oni su kontaktirali našeg zastupnika Hrvoja Runtića obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će mu se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s ovršnim zakonom, iznio je Božo Petrov ozbiljne optužbe na račun HDZ-a, gostujući na televiziji N1, a prenosi 100posto.
 
-Ne samo da HDZ nema parlamentarnu većinu, nego HDZ nažalost u ovom trenutku pokušava pridobiti, i to je lijepo rečeno, neke druge zastupnike u tu novu parlamentarnu većinu. Nažalost, ne pridobiti, nego kupiti - kazao je Petrov te dodao kako HDZ pokušava kupiti zastupnike MOST-a.
 
-Podsjetit ću vas na situaciju koja se događala u prosincu 2015. godine, nakon prvih parlamentarnih izbora u kojima je nastupio MOST. U tom se trenutku događala ista stvar, samo je to tada pokušao napraviti SDP s Milanovićem. Tada smo rekli da je to crta koju mi nećemo dopustiti. Nacionalno vijeće je tada reklo da se ne ide s imenima. Ja sam to poštivao trpeći sve moguće napade u kojima me se nazivalo lašcem i da se to nije dogodilo. Ali tada su u Nacionalnom vijeću Mosta bili oni ljudi s kojima se kontaktiralo i molili su da se ne ide s imenima - rekao je Petrov, uhvatio zraka, i nastavio...

 
-Danas je situacija drugačija. HDZ nije naučio lekciju koju je Most dao SDP-u u prosincu 2015. Oni su kontaktirali s našim zastupnikom Hrvojem Runtićem obećavajući mu i brda i doline. Obećavajući mu da će biti deblokiran njegov račun, da neće imati dugova, da će se kuća vratiti. Pitali su ga ima li problema s ovršnim zakonom, da će se uvrstiti sve što poželi u ovršni zakon samo da glasa za Zdravka Marića, a nakon toga i za povjerenje vladi Andreja Plenkovića i to je najgora stvar koja se može dogoditi. Ja neću dopustiti da Sabor bude tržnica! Sabor nije tržnica! - rekao je Petrov.
 

30. travanj 2024 19:40