StoryEditorOCM
Hrvatska i svijettragedija kod zadra

Plenković prihvatio ostavku ministra Krstičevića! ‘On je bio vojnik i general. Razumio sam da ga ova situacija izrazito pogađa‘

Piše PSD, Hina
8. svibnja 2020. - 13:04

13:00 - Jutros sam održao sastanak s Krstičevićem koji me izvijestio o padu aviona HRZ-a. Zajednički smo izrazili žaljenje obiteljima dvojice hrvatskih vojnika. Ja osobno ne vidim niti jedan razlog na koju bih mogao povezati njegovu političku odgovornost. No, razumio sam da ga ova situacija izrazito pogađa. On je bio vojnik i general. Budući da ga cijenim kao čovjeka i prijatelja, odlučio sam prihvatiti njegovu ostavku. Ali mislim da nije odgovoran kao ministar - rekao je premijer Plenković.

Ranije objavljeno: U tragičnoj nesreći pada školskog aviona ZLIN jučer su poslijepodne kod Biljana Donjih kod Zadra poginuli pripadnici Hrvatske vojske, natporučnik Marko Novković i poručnik Luka Jagatić, polaznik letačke selekcijske obuke.

Ministar Krstičević je u svom obraćanju u zrakoplovnoj bazi Zemunik sinoć podnio ostavku nakon ove tragedije.

"Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a.

Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane", rekao je jučer Krstičević.

Jutros se, nešto prije 9 sati, u Banskim dovrima sastao s premijerom Plenkovićem, a uskoro se očekuju da će dati izjave na ovu temu.

17. travanj 2024 00:09