StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetriječ premijera

Plenković: Optužnice protiv bivših ministara? To nije teret za Vladu, a Milošević ne treba otići iz Sabora

Piše Ines Lukić/JL
26. listopada 2022. - 15:40

Premijer Andrej Plenković trenutno je u Koprivnici gdje je sudjelovao na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo – Ekonomska politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva". Plenković je odgovaro na pitanja novinara, a među ostalim je komentirao optužnice koje su podignute protiv njegovih bivših ministara.

- Primio sam informaciju. Što će oporba? Nakon jučerašnje ankete su ucviljeni. Sad skaču s jedne teme na drugu, ne bi li se uopće znalo da postoje. Ovo je sad stav DORH-a, sad ćemo ići dalje, rekao je Plenković.

- Volio bih da se jednakim aršinima ide prema svima. Mi na DORH, USKOK ni na rad policije ne utječemo. Što se tiče nas, oni su neovisni, što se tiče svih drugih, to ne znam, odgovorio je na pitanje o tome je li mu dosadilo govoriti da ima nultu stopu tolerancije na korupciju, javlja Dnevnik.hr.

Na upit koliki je to teret Vladi, kaže da nije nikakav teret jer nisu u Vladi. - Ovo nije nikakav teret za Vladu, nitko od njih nije u Vladi.

Smatra i da Milošević ne treba otići iz Sabora. - Zašto bi otišao? Zašto? On je saborski zastupnik, izabran, nije jedini... Eno Grgića, Barišića… Ovo je samo jedna strana u postupku, Državno odvjetništo, rekao je.

- Moja odgovornost počinje i završava na povjerenju ljudi na izborima, na provođenju programa, na izgradnji željezničke pruge do Mađarske, na članstvu u Schengenu i europodručju. Ja se bavim onim što je bitno, naveo je.

20. travanj 2024 05:12