StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsjednica vlade

Plenković o novom porezu: ‘Ovo je podjela tereta u krizi, preusmjeravanje onima koji imaju manje, a ne kažnjavanje uspješnih‘

Piše Šibenski.hr
17. studenog 2022. - 09:19

Nešto prije 9 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu počela je sjednica Vlade na kojoj je premijer Andrej Plenković uvodno održao govor, javlja Jutarnji list.

‘‘Sutra ćemo obilježiti Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje‘‘, rekao Plenković, kazavši da će sutra biti u Vukovaru, a danas u Škabrnji.

‘‘U ponedjeljak smo usvojili proračun, prvi je koji je usvojen u eurima‘‘, podsjetio te naglasio da unatoč negativnim globalnim trendovima predviđaju rast hrvatskog gospodarstva, prenosi Dnevnik.hr.

Govorio je i o novom porezu na dobit: "To je doprinos solidarnosti. Ovo je kriza koja zahtijeva da oni koji imaju više pomognu onima koji imaju manje. Smatramo da je ovo solidarni doprinos podjeli tereta oko ove krize. Radi se o preusmjeravanju dobiti onih koji imaju puno prema onima koji imaju malo", rekao je.

"Ovo nije kažnjavanje uspješnih, nego preusmjeravanje onima koji u ovoj krizi imaju manje", rekao je.

Na dnevnom redu redovite sjednice Vlade, između ostalog su, i prijedlozi izmjena i dopuna četiri zakona koje će Banski dvori uputiti u hitnu saborsku proceduru.

Riječ je o zakonima o ustanovama, udrugama, zakladama i trgovačkim društvima. Vlada će također usvojiti i Program pomoći uzgajivačima stoke zbog posljedica zaraze stoke bedrenicom.

26. travanj 2024 21:00