StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetizjava za novinare

Plenković nakon sjednice VNS-a: Na ovakvim sastancima nema svađi, bilo je ‘sjajno‘. Rukovanja s predsjednikom nije bilo

Piše PSD.
23. studenog 2020. - 19:25

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost, a prije sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a dao izjavu za novinare.

Očekivano, novinare je najviše zanimala sjednica VNS-a o kojoj se puno pričali posljednjih dana. Plenković je izjavio kako su na sastanku usvojene smjernice za rad sigurnosno-obavještajnih agencija za 2021. godinu te je odobrena uspostava suradnje sigurnosno-obavještajnih agencija sa stranim službama.

Također, premijer kaže da se na sastanku razgovaralo o radikalizaciji u hrvatskom društvu, u sklopu čega je jednoglasno osuđen napad na Markovu trgu kao kazneno djelo s elementima terorizma, a Vijeće je istaknulo daljnju potrebu zalaganja za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH, javlja Jutarnji list.

- To je bila rasprava nas 12 ili 13 koliko nas je bilo na sjednici. Raspravljali smo točke dnevnog reda, drugih tema nije bilo, rekao je Plenković.

Kaže kako se predsjednik Zoran Milanović složio da je napad na Markovu trgu imao elemente terorizma, zbog čega je, ističe, i naglasio da je taj zaključak prihvaćen jednoglasno.

- Bio je to sjajan sastanak, rekao je pomalo ironično Plenković.

Rukovanja s predsjednikom zbog epidemiološke situacije nije bilo.

- Tu smo mi konzistentni, poručuje premijer.

Novinare je zanimalo i je li na sastanku bilo povišenih tonova ili miomilaženju u stavovima.

- Raspravljali smo o nizu tema, ali nije to format sastanka na kojem imate svađe. Prolazili smo točku po točku, a po priopćenju vidite da smo se usuglasili, kaže Plenković.

Predsjednik HDZ-a kaže i kako će na sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a prokomentirati rezultate unutarstranačkih izbora u županijskim, općinskim i gradskim organizacijama. Izabranim kandidatima je čestitao.

15. travanj 2024 17:58