StoryEditor
Hrvatska i svijetPORUKA IZ STRASBOURGA

Plenković komentirao ubojstva u Splitu: Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke. Tome moramo reći - ne!

Piše JL
13. siječnja 2020. - 19:54

Premijer Andrej Plenković iz Strasbourga je komentirao aktualna zbivanja u Hrvatskoj, među njima i trostruko ubojstvo u Splitu koje je potreslo državu, ali i potaknulo grupe podrške ubojici Filipu Zavadlavu na Facebooku, javlja Jutarnji list.

Kako su novinari podsjetili premijera, jedna od tih grupa, s više od 16.000 članova, je i skupila novac da angažira odvjetnika Branka Šerića da brani osumnjičenog ubojicu Filipa Zavadlava. Plenković je o tome rekao sljedeće

- Ne smije biti anarhije u Hrvatskoj i nitko ne smije uzimati pravdu u svoje ruke. Tome moramo reći - ne! Takvo ponašanje ne smije i neće biti obrazac ponašanja u Republici Hrvatskoj - rekao je odlučno Plenković pa nastavio:

- Oni kriminalci koji se bave dilanjem droge i uništavanje mlađih generacija čine ogromnu štetu našem društvu i sve institucije moraju zajednički raditi na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade u društvu. Policija je jako brzo reagirala u ovom slučaju.

Usprkos ovom zločinu usred bijela dana treba reći da je policija do sada počinila niz akcija pa je tako i u Splitu razbila nekoliko kriminalnih organizacija, dodao je Plenković.

Prije pitanja novinara premijer je i kratko govorio o idućim koracima Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem Europske unije.

- Zastupnicima u Europskom parlamentu ćemo sutra predstaviti četiri hrvatska prioriteta tijekom predsjedanja, a to su: Dovršiti Brexit, održati sastanak na vrhu u Zagrebu o budućnosti Jugoistočne Europe, lansirati konferenciju o budućnosti Europe, ali i dalje diskutirati o višegodišnjem financijskom okviru za EU - rekao je Plenković i dodao:

- Očekujem da u siječnju nakon prve plenarne sjednice temeljito predstavim program uz predsjednicu Komisije. Za uspjeh nove Komisije jako je važna dobra suradnja s državom koja predsjeda Vijećem EU, tako da mi trebali biti ključ uspjeha u prvih 100 i nešto više dana Europske komisije - rekao je Plenković, piše Jutarnji.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 20:57