StoryEditor
Hrvatska i svijetDoček vatrenih

Plenković još jednom pozvao poslodavce da u ponedjeljak budu fleksibilniji prema radnicima, poziva sve na doček u Zagrebu

14. srpnja 2018. - 18:06

Uoči finalne utakmice "Hrvatska - Francuska" na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković  pozvao je sve navijače i što veći broj ljudi da u ponedjeljak dočekaju i pozdrave hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Trgu bana Jelačića te poručio kako "sutra treba pobijediti, ali uspjeh je već sada takav da možemo slaviti".

"Očekujući još jedan veličanstven uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije pozivam sve navijače, što veći broj ljudi, da pozdravimo našu reprezentaciju koja je svima ulila veliki ponos zadovoljstvo posljednjih mjesec dana, ali i u nizu godina, sa svojim sjajnim rezultatima. Stoga, budimo svi skupa uz njih u ponedjeljak u Zagrebu", poručio je Plenković nakon što je sudjelovalo na manifestaciji Ministarstva poljoprivrede "Naše domaće, sada i ubuduće" na Europskom trgu u Zagrebu.

Ondje je bio i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić koji je rekao kako se nada da će Hrvatska, kao u nogometu, uskoro biti uz bok najboljima i u poljoprivredi.   
 
Premijer Plenković još je u petak pozvao poduzetnike u privatnom sektoru da budu "malo fleksibilniji" prema svojim radnicima na dan dočeka nogometnih reprezentativaca pa su se novinari danas zanimali kakav je plan za državni sektor i hoće li svi koji ne rade u hitnim službama u ponedjeljak imati slobodni dan.

"Reprezentacija će doći oko 14 sati pa ćemo nakon toga biti fleksibilni. Ovo je jedanput u životu, budimo sada malo veseli, svi koji mogu neka puste svoje zaposlenike na doček reprezentacije. To će biti  uspomena za sve nas dok smo živi", rekao je Plenković.

"Sutra treba pobijediti, ali uspjeh je već sada takav da možemo slaviti", istaknuo je Plenković.

Na pitanje novinara gdje će pratiti doček hrvatskih reprezentativaca i kakav mu je plan, odgovorio je da je to doček za sportaše i da je politika tu sporedna.

"Sve će biti dogovoreno sutra ili prekosutra. To je doček za sportaše, za reprezentaciju, za izbornika. To je njihov uspjeh i njihov dan, politika je tu sporedna", rekao je Plenković.

Ponovio je kako hrvatski nogomet zaslužuje kvalitetan stadion.

Ne radi se o megalomanskom projektu nego o ideji da hrvatska reprezentacija, ako dođe na vrh, zaslužuje kvalitetan stadion, s modernim standardima, uz analize i razumne cijene, a koji može pomoći dodatnoj kvaliteti hrvatskog nogometa i mlađim naraštajima reprezentacije, rekao je Plenković.

Dodao je kako postoji način kako da se u partnerstvu lokalnih jedinica, države i nogometnog saveza zaokruže te finacijske konstrukcije.
"Nećemo stadion izraditi do preksutra. Nije to stvar jedne proračunske godine", naglasio je.
Potvrdno je odgovorio na pitanje hoće li Vlada i novčano nagraditi nogometaše.

"Lani smo nakon brilijantog uspjeha hrvatskih vaterpolista u Budimpešti povećali nagrade, a Vlada će drage volje dati nagrade nogometašima, izborniku i cijelom stožeru.


Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u nedjelju ujutro čarterom leti na finalnu nogometnu utakmicu Hrvatska- Francuska u Moskvu. Već je, kaže, bio u Kaljingradu na prvoj utakmici. 

"Idem s ekipom iz Virovitice i bit ću tamo s navijačima, mislim da će biti odlično, bit će još nekoliko članova vlade u Rusiji. Očekujem pobjedu, slavlje i najljepši ponedjeljak u hrvatskoj povijesti", rekao je Tolušić.

Komentirao je i 'novi slogan' za promociju hrvatskih poljoprivrednih proizvoda: "Jedite kulen na kojem je odrastao Mandžukić".
Hrvatska ima najbolje proizvode na svijetu, u to sam se uvjerio, kvalitetni su, zdravstveno ispravni i sigurni. Uspjeh nogometnih reprezentativaca daje nam prepoznatljivost i u Čileu, Urugvaju, Argentini ili drugdje u svijetu, zaključio je Tolušić.

item - id = 556166
related id = 0 -> 1136019
related id = 1 -> 1135683
20. listopad 2021 17:32