StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetjavno cijepljenje

Plenković, Jandroković i Beroš pred kamerama se cijepili AstraZenecom: Šaljemo poruku povjerenja da su sva odobrena cjepiva sigurna i učinkovita

Piše JL, Hina
24. ožujka 2021. - 12:07

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš javno su se cijepili cjepivom AstraZenece u Banskim dvorima.

Najprije je cjepivo primio Gordan Jandroković, nakon njega premijer Andrej Plenković i zatim ministar Vili Beroš.

U skladu s preporukama je napravljena stanka od 15-ak minuta nakon cijepljenja, a zatim su predviđene izjave za medije.

Jučer je to najavio glasnogovornik Vlade Marko Milić na svom Twitteru, dodavši kako se time šalje poruka povjerenja medicinskoj struci i znanosti, da su sva odobrena cjepiva sigurna i učinkovita protiv bolesti.

Nakon što su krenule kontroverze s mogućim nuspojavama AstraZenece, Plenković je kazao kako je spreman cijepiti se tim cjepivom, a isto je poručio i ministar zdravstva Beroš.

Beroš, Plenković i Jandorković preboljeli su covid 19 pa se nisu cijepili početkom godina kad su pred kamerama cijepljeni ministri i saborski zastupnici. 

Beroš: Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema 'starom normalnom'

Obećano – učinjeno! S premijerom i predsjednikom Sabora cijepio sam se s AZ. Predano radimo na tome da se što više građana cijepi kako bismo nastavili raditi i živjeti sa što manje rizika od zaraze. Svaki cijepljeni pojedinac korak je bliže prema ‘staro normalno, napisao je Beroš na Twitteru.

19. travanj 2024 04:32