StoryEditor
Hrvatska i svijetbura, sunce i minusi

Planirali ste Novu godinu dočekati na otvorenom? Možda bi bilo dobro da pogledate kakvo nas vrijeme očekuje

Piše PSD
30. prosinca 2019. - 10:22

Nakon mnogobrojnih oblaka i ponegdje malo kiše, u unutrašnjosti i snijega - u posljednjim danima ove godine i prvima nove bit će stabilno, većinom suho i barem djelomice sunčano, od utorka po nizinama unutrašnjosti uz mjestimičnu maglu, uglavnom jutarnju. Bura će slabjeti, pa na Novu godinu opet jačati.

Noći i jutra bit će hladni, na kopnu uz temperaturne minuse, kojih će biti i ponegdje blizu mora. Dnevna temperatura zraka bit će u porastu pa će ponovno u većini krajeva biti viša od prosječne, piše Zoran Vakula za HRT.

Detaljniju prognozu za nastavak tjedna pripremila je Tanja Renko:

"U unutrašnjosti idućih dana noći hladne, a i dnevna temperatura zraka bit će u skladu s dobom godine. Prolazno umjerenog i jakog sjeveroistočnjaka bit će na Novu godinu ponajprije u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije, a po nizinama je moguća i kratkotrajna jutarnja magla. Idući vikend raste vjerojatnost za oblačnije vrijeme.

Na Staru godinu na Jadranu jutro ponovno prilično hladno. Bura će sasvim oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak na otvorenom moru, a prolazno će biti i umjerene naoblake.

Početak nove godine ponovno će obilježiti jačanje bure, no unatoč mjestimice olujnim udarima, dnevna će temperatura zraka uz sunčano vrijeme malo porasti, a i bura će do četvrtka oslabjeti na umjerenu", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.
 

04. srpanj 2022 15:08