StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetnačelnik primoštena

Petrina uz pratnju policije stigao na sud, a onda zvali i Hitnu: ‘Bilo mi je loše...‘; Sa suda objasnili što se dogodilo

Piše Šibenski.hr
27. travnja 2023. - 13:53

- Dovela me policija po treći put, nije meni ovo ništa novo. Mogu samo reći da su došli po mene u 7 ujutro na kućnoj adresi i prevezli iz Primoštena u Zadar. Pa toj policiji nalaže ta sutkinja koja vodi predmet, iako nije u pravu  - tako je primoštenski načelnik Stipe Petrina objasnio zbog čega je na sud stigao u pratnji policije, pišu 24 sata.

Petrina je okrivljenik u privatnoj tužbi jednog šibenskog odvjetnika. Naime, načelnik je napisao pismo šibenskom gradonačelniku u kojem je napisao: "Vodovod je praonica novca i u njemu sudjeluje odvjetnik."

Pa je zbog svog pisma dobio tužbu i to zbog kaznenog djela klevete.

Uz policijsku pratnju u sudnicu Općinskog suda stigla je i Hitna pomoć.

- Došla je Hitna jer je meni bilo loše. Nakon pregleda ušao sam u sudnicu, sutkinja je zaključila  raspravu i presuda će biti 2. svibnja, meni preostaje čekati - zaključio je primoštenski načelnik koji u Zadru ima još dva druga suđenja.

No, Općinski sud demantira Petrinu te su objasnili zašto je došao u pratnji policije.

- Okrivljenik više puta nije pristupio na zakazane rasprave iako je bio uredno obaviješten a nije ni pravdao svoj izostanak pa je izdan dovedbeni nalog za raspravu u 9 sati na koju su ga doveli djelatnici PU zadarske. No, okrivljenik je neposredno pred početak rasprave putem svog branitelja poručio da se ne osjeća dobro i da neće sudjelovati suđenju. Sutkinja je navela da će nazvati Hitnu medinsku pomoć i naložila pregled. Potom je okrivljeniku je izdana liječnička potvrda da se ne postoje nikakve naznake da bi se radilo o lošem stanju, pa je rasprava i održana -  kazao je Josip Dušević, zamjenik glasnogovornika Općinskog suda u Zadru, pišu 24 sata.

20. travanj 2024 16:13