StoryEditorOCM
Hrvatska i svijeto njoj bruji cijela regija

Pedijatrica izvela čudo: majka na rukama dovela mrtvo dijete, a onda je ona uzela mališana u ruke i vratila ga u život

Piše PSD
19. listopada 2019. - 13:02

Crna Gora ovih dana bruji o pedijatrici Almi Drešević koja je uspjela u život vratiti dijete koje je progutalo šahovsku figuru.

Drešević je, prenosi Alo, ispričala kako je prošlog četvrtka oko 19 sati u Dom zdravlja na Starom aerodromu u Podgorici susjed u pratnji majke koja je vrištala, donio dijete koje nije davalo znakove života.

- Dijete od godinu i pet mjeseci je progutalo šahovsku figuru pijuna. Kako je dijete već bilo mrtvo, nisam imala prilike da razmišljam što ću uraditi. U tom trenutku sam samo znala da moram izvaditi strano tijelo, jer je svaka sekunda bila dragocjena. Srećom, uspjela sam uvući ruku, stisnuti šaku da ne bih figurom oštetila zid jednjaka i izvući je. A onda je počela borba za život – rekla je Drešević, prenosi Alo.

- Kada smo uklonili strano tijelo morala sam raditi reanimaciju usta na usta i masažu srca. Poslije dvije reanimacije, čula sam otkucaje srca. Kada sam odradila treći ciklus reanimacije, prvo je srce počelo kucati, ali morala sam nastaviti jer dijete nije disalo – ispričala je Drešević.

Nakon što je četiri puta dala umjetno disanje, dijete je udahnulo zrak i zaječalo.

- U tom trenutku sam znala da je dijete spašeno. Hitna pomoć je već bila na putu, srce je radilo, dijete je disalo. Mislila sam da će možda biti na respiratoru. Ali na moju sreću nije bilo. Dobili smo informaciju da je dijete već u szrubotu otpušteno kući. Najveće zadovoljstvo koje sam mogla doživjeti je to što je dijete preživjelo i što je dobro – rekla je Drešević.

18. travanj 2024 22:09