StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOČI DJETETA

Papu Franju jako je dirnula slika djeteta koje u pratnji majke stiglo na Lampedusu iz Kameruna

Piše HINA
23. rujna 2023. - 15:56
Pope Francis arrives for a private meeting with people experiencing economic hardship at the House of the Missionaries of Charity, on the occasion of the Mediterranean Meetings (MED 2023), in Marseille, southern France, on September 23, 2023. (Photo by YARA NARDI/POOL/AFP)Yara Nardi/Afp

Papu Franju jako je dirnula slika koju mu je za vrijeme leta na konferenciju o mediteranskim pitanjima u Marseille pokazala Reutersova fotografkinja Yara Nardi, a prikazuje oči osamnaestomjesečnog djeteta u krupnom planu, koje je u pratnji majke stiglo na Lampedusu iz Kameruna.
Nardi je u petak putovala s Papom i ostalim novinarima. U trenutku kada je Franjo došao pozdraviti dopisnike raznih medija pokazala mu je veliku fotografiju.
"Slika ga je ganula odmah, čim sam je izvukla iz omotnice", kazala je Nardi, dodavši da je među kolegama u zrakoplovu zavladala tišina, a Franjo je komentirao: "Drže ih u libijskim logorima, a zatim ih bace u more".
Fotografiju je Nardi snimila prošli tjedan na talijanskome otoku Lampedusi.
Prikazuje oči 18-mjesečnog dječaka Pricea u krupnom planu. On je s majkom Claudine Nsoe stigao iz Kameruna zajedno s tisućama ostalih izbjeglica i prognanika koji su u proteklih nekoliko tjedana doplovili Sredozemljem iz Sjeverne Afrike.
“Rukovao se sa mnom i zadržao fotografiju”, rekla je.
Nardi je ispripovijedala kako je dan prije putovanja s papom Franjom sređivala svoju arhivu fotografija, što čini i inače prije odlaska na novi zadatak. 
“Ugledala sam ovu fotografiju koju sam snimila na Lampedusi i u tom trenutku osjetila da je moram pokazati Papi”, rekla je.
 

23. veljača 2024 03:51