StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprijetnja mailom

Panika u Francuskoj: zbog prijetnji bombom evakuirano šest zračnih luka

Piše Vijesti SD
18. listopada 2023. - 12:48

U Francuskoj je evakuirano šest zračnih luka, javlja portal Franceinfo

NOVO
Nastavljaju se aktivnosti u zračnim lukama Nica, Lyon-Bron i Lille, javlja France Bleu. 

Ove su zračne luke primile prijetnje napadom putem e-maila. Dva terminala zračne luke Beauvais-Tillé evakuiraju se nakon prijetnje bombom. Krizna jedinica otvorena je od 10:20 za dojavu o napadu, kaže uprava. Avioni više ne polijeću, oni koji su trebali sletjeti preusmjeravaju se na druge zračne luke.

U Nantesu je evakuacija zračne luke Nantes uslijedila zbog sumnjivog paketa. Vlasti provode provjere na licu mjesta.

U Lyonu se radi o poslovnoj zračnoj luci Lyon-Bron, a ne o Saint-Exupéryju. Prema priopćenju zračne luke, promet je na licu mjesta ponovno uspostavljen.

Prema priopćenju iz zračne luke u Nici, ovo je upozorenje o sumnjivom paketu, "nešto uobičajeno". Zračna luka tvrdi da se "sve vratilo u normalu".

RANIJE

Evakuirana je i zračna luka Bron u okolici Lyona, a prijetnjom je pogođeno nekoliko francuskih zračnih luka. Riječ je zračnim lukama u Lilleu, Lyonu (Bron), Toulouseu, Nici, Nantesu i Beauvaisu. 

Zračna luka Bron evakuirana je malo prije 11 sati jutros, nakon upozorenja e-poštom koja se odnosila na nekoliko francuskih zračnih luka.

Njih ukupno šest moralo biti evakuirano iz sigurnosnih razloga, nakon prijetnje primljene e-poštom, uključujući i one u Nici i Toulouseu. Vlasti se još nisu oglasile o sadržaju e-maila, kao ni o njegovoj vjerodostojnosti.

U sve te zračne luke raspoređeni su timovi za potragu za eksplozivima kako bi "razriješili sumnje". U Auvergne Rhône-Alpes, glavna zračna luka za sve nacionalne i međunarodne javne letove je Lyon Saint-Exupéry, koja nije evakuirana. 

Podsjetimo, zbog prijetnji bombom u utorak je evakuirana i palača Versailles. 

02. svibanj 2024 11:31