StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSLIKE SVE GOVORE

Ovo je devet najružnijih, a najskupljih apartmana na Jadranu: kuća na Pašmanu s drvenim stolicama iz 80-ih i plinskom bocom nasred sobe - 290 eura

Piše Dora Koretić/Jutarnji list
18. lipnja 2023. - 18:40

Jutarnji list istražio je kako izgledaju sobe i apartmani na Jadranu. Izdvojili smo nekoliko njih koji papreno koštaju s obzirom kako izgedaju i što nude.

Cijene svega otišle su u nebo, no iznosi koje neki iznajmljivači na Jadranu traže za svoje sklepane smještaje doista su apsurdni pa nije niti čudno da dobar dio njih, barem na Bookingu, zjapi prazan u samoj špici sezone.

Poput sobe za najam u gradu Hvaru, za koju jedan iznajmljivač od 1. do 15. kolovoza traži nevjerojatnih 4508 eura odnosno čak 322 eura za noć. Doduše, trošak se dijeli na tri osobe, no tri osobe koje spavaju u istoj sobi, a koje onda još k tome za paprenu cijenu nemaju vlastitu kupaonicu, nego zajedničku.

image
Booking.com

Jutarnji list pretražio je kako izgledaju sobe te apartmani koji se ove godine nalaze u ponudi i izdvojili smo nekoliko njih koji, u najmanju ruku, barem iz fotografija, ne djeluju kao vrijednost za novac, a mnogi od njih niti po ocjenama gostiju.

Dubrovnik je i inače skup, ali jedan iznajmljivač za dvokrevetnu sobu sklepanu od bakinog namještaja traži u tom istom razdoblju 260 eura za noć dok nas je poprilično iznenadila smjelost vlasnika bungalova na Šolti - traži 110 eura za noć u improviziranom prostoru s kupaonicom koje djeluje kao da nije preuređivana od 80-ih godina.

image
Booking.com

Vlasnik kuće za odmor na Pašmanu namijenjene za boravak četiriju osoba još je smjeliji - on u mjesecu rujnu traži 290 eura za noć za smještaj ukrašen bocom za plin, drvenim stolicama na kakvima je većina od nas sjedila u školskim klupama 80-ih godina dok je zanimljiv i jedan smještaj na Dugom otoku za četiri osobe. One će za cijenu od 200 eura za noć dobiti mogućnost jesti s plastičnog stola i iz plastičnih stolaca te se kupati u tuš kadi bez zavjese, a kamoli pregrade.

image
Booking.com
image
Booking.com
image
Booking.com

Primjera je pregršt, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i ovi smještaji na kraju pronaći goste, i za koju cijenu.

Hvar, kolovoz - 322 eura noć

image
Booking.com

Dubrovnik, kolovoz - 190 eura noć

image
Booking.com

N. Vinodolski, kolovoz - 110 eura noć

image
Booking.com

Opatija, kolovoz - 130 eura noć

image
Booking.com

Pašman, rujan - 290 eura noć

image
Booking.com

Dugi otok, rujan - 200 eura noć

image
Booking.com
04. svibanj 2024 14:49