StoryEditor
Hrvatska i svijetu strahu su velike oči

Otvoreni rat za birače s desnice: Kolinda s Thompsonom u kampanji 'napada' Miroslava Škoru?; 'Postoji točan datum i mjesto na kojem bi se trebao dogoditi prvi test suradnje pjevača i predsjednice!'

Piše Rozita Vuković/JL
18. lipnja 2019. - 12:18

- Predsjednica će pokušati sve da vrati povjerenje desnice. A jedan od njenih poteza u borbi za drugi mandat na Pantovčaku mogao bi biti i taj da na svoju stranu pridobije pjevača Marka Perkovića Thompsona - informacije su to koje se ovih dana sve glasnije mogu čuti u kuloarima na desnici. piše Jutarnji list.

Prema njihovim izvorima, Thompson bi 5. kolovoza na Dan pobjede trebao nastupiti u Gospiću, a stiže i Kolinda.

- To bi trebao biti prvi test njihove suradnje. Iako Thompson službeno neće imati veze s njenom kampanjom, navodno postoji plan da se ipak pojavi na par skupova i otpjeva pjesmu “Lijepa li si” - tvrde bolje upućeni u zbivanja na desnici na kojoj očito bjesni rat otkako se u igru s kandidaturama uključio i estradnjak Miroslav Škoro.

U krugu oko Grabar-Kitarović očito vlada panika da bi joj Škoro mogao oduzeti bitan dio glasova na desnici. Dodaju li se tome da predsjedničino priklanjanje premijeru Andreju Plenkoviću te loš uspjeh HDZ-a na europskm izborima, jasno je da razloga za strah ima i da priča o angažmanu Thompsona i nije bez osnove. Tim više što, kažu u estradnim krugovima, Thompson i Škoro već dugo nisu u dobrim odnosima.

- Iako su kumovi, njih dvojica odavno su se razišli. Thompson je jedini s tog desnog spektra koji nije dao Škori potporu za kandidaturu, što se moglo iščitati iz njegove izjave za RTL kad je bio Hod za život - doznaje Jutarnji list.

- Na vaša pitanja nemam nikakav odgovor ili komentar. Neka svatko radi ono što misli da je dobro - poručio je jučer Miroslav Škoro na pitanje očekuje li podršku svoga kuma Thompsona u kampanji, odnosno je li točno da bi Thompson mogao podržati kampanju Kolinde Grabar-Kitarović.

Thompsonov menadžer Denis Pletikosa jučer je rekao da ne može potvrditi mjesto na kojem će Marko Perković Thompson nastupiti za Dan pobjede.

- Sigurno je da neće u Kninu (na službenoj, državnoj proslavi Dana pobjede, op. a.). Do kraja tjedna ćemo javnost obavijestiti o mjestu nastupa i cijelom programu - rekao je Pletikosa, a na pitanje je li riječ o Gospiću, poručio je samo da su primili poziv za nastup u tom gradu.

U županiji su, pak, na upit oko Gospića rekli kako “postoje razgovori o ideji da proslava Oluje, odnosno Thompsonov koncert bude na području Ličko-senjske županije, što im je izuzetno drago”.

Pletikosa tvrdi i da Thompson neće pjevati nikome u predsjedničkoj kampanji, pa tako ni za Grabar-Kitarović.

- Thompson neće nastupati u kampanji. Milijun posto - tvrdi. A na pitanje hoće li na neki drugi način - javnim istupom ili slično - podržati predsjednicu u kampanji, Pletikosa kaže da će to Thompson sam odlučiti.

Na Pantovčaku također tvrde da nema nikakve suradnje s Thompsonom oko kampanje. Ante Deur, predsjedničin savjetnik za branitelje, za kojeg u kuloarima neki spominju da je sudjelovao u dogovorima oko Thompsonova koncerta, kaže da to nije točno.

- Nije bilo nikakvih kontakata s Thompsonom oko toga. No, ja od svojih prijatelja nikada ne bježim. Nisam bježao od generala Ante Gotovine 2000., kao što ni sada ne bježim od Milijana Brkića ili bilo koga drugog. Thompson je moj prijatelj i hrvatski branitelj. I kad sada napadaju njega i njegove pjesme koje su bile izvor i snaga hrvatskom narodu kad je bilo najteže, 90-ih godina, ja ću uvijek stajati uz takve ljude. Ponosan sam što smo prijatelji - kazao je Deur.

Osvrnuo se i na svoju suradnju s bivšim predsjedničinim savjetnikom Matom Radeljićem.

- Tijekom četiri godine dobro smo surađivali, a sve što smo radili, radili smo u službi predsjednice. On danas ima svoj put, a ja niti želim niti ću mu stajati na tom putu - kazao je Deur.

Radeljić se, naime, ponovno našao u središtu interesa javnosti jer je dobio pozivnicu predsjednice za prijem u povodu Dana državnosti 25. lipnja na Pantovčaku. Pozivnica je zanimljiva jer je Radeljić prije šest mjeseci morao napustiti Ured predsjednice. Odluku o razrješenju priopćili su mu iz SOA-e, nakon čega je nastao skandal.

Radeljić je rekao da još nije odlučio hoće li se odazvati pozivu. Iako su s Pantovčaka poručili da su pozivnice uputili svim bivšim savjetnicima, pa tako i Radeljiću, u desnim krugovima taj predsjedničin potez shvaćen je kao njen pokušaj pomirenja s Radeljićem.

Na desnici su oko ovog političko-estradnog sukoba podijeljeni, a pletu se svakakve priče - od onih da Thompson ništa ne radi bez koristi za sebe, te da sada koristi priliku kad se predsjednica našla u lošoj poziciji, do onih koje ističu kako bi da su na mjestu Grabar-Kitarović također angažirali Thomposna u borbi protiv Škore.

- Ako ti je Škoro protukandidat, onda je odlično na svojoj strani imati Thompsona. I ja bih isto postupio - kazao je jedan političar iz desnih krugova.

Dio ih, međutim, ističe da se predsjednici podmeće suradnja s Thompsonom.

- To neki rade iz straha jer se boje Thompsona. To su potezi spin-majstora - kaže ovaj sugovornik.

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 12:42