StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvremenska prognoza

Opet hladni val: u Dalmaciji jaka bura i minusi, najhladnije će biti oko Uskrsa

Piše Šibenski.hr
30. ožujka 2023. - 18:05

Sutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Poslijepodne i navečer sa zapada naoblačenje s kišom. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, na moru jugo i južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na moru od 9 do 12, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 20 °C. To je prognoza koju je najavio DHMZ.

Međutim, ako je vjerovati novim kartama, dolazi nam novi hladni val koji će zemlju zahvatiti u utorak i trajat će najmanje do Uskrsa, ako ne i dalje.

Naime, norveški Meteo institut navodi da bi od srijede u Dalmaciji najniža temperatura mogla biti i -2. Takve bi se temperature mogle zadržati nekoliko dana. Na obali će biti nekoliko stupnjeva toplije, ali definitivno će nam trebati toplija obuća i odjeća. Zima se očito ne predaje.

Najavljuje se jaka bura pa će osjet temperature biti i niži.

Tako je i Ivan Šolić, poznat i kao Mali Vakula, na svojoj stranici objavio prognostičku kartu i najavio: "Kad na kraju još i snijeg padne."

Sve potvrđuje i naš DHMZ.

"Slijedi promjenljivo vrijeme, uz sunčana razdoblja te do nedjelje osjetno toplije, ali i vjetrovito, uz umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jako jugo. Pritom će osobito za vikend povremeno biti kiše, na Jadranu i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, a s početkom sljedećeg tjedna izgledno je još jedno zahladnjenje uz sjeverni vjetar, na Jadranu jaku buru", navela je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing., iz DHMZ-a.

20. travanj 2024 16:08