StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVelika tragedija

Novi šok u Sarajevu: obdukcija pobila službenu priču organizatora, maleni dječak nije umro od srčanog udara već se utopio

Piše PSD
11. siječnja 2019. - 17:09

Maleni nogometaš Akademije nogometa Srđan Mladinić iz Splita, koji je jučer predvečer smrtno stradao na bazenima u sarajevskom hotelskom resortu Hills na Ilidži, ipak se utopio, a ne doživio srčani udar kako je to novinarima ispričala organizacija turnira Šampion Junior Kup.

Potvrdio je to za Dnevni Avaz vještak medicinske struke dr. Nermin Sarajlić koji je izvršio obdukciju nad dječakovim tijelom.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Jutarnjem su samo mogli potvrditi da je riječ o dječaku rođenom 2011. godine, a u Kantonalnom tužiteljstvu, koje je preuzelo slučaj, tek su nam kratko rekli da će o daljnjem postupanju odlučiti nakon što dobiju službeni nalaz obdukcije.

Podsjetimo, strašna vijest došla je jučer iz bosanskohercegovačke prijestolnice, gdje se nalazi velik broj djece iz regije koja sudjeluju na nogometnom turniru Šampion Junior Kup 2019.

Dječaku iz Splita, kako smo pisali, unatoč intervenciji liječnika nije bilo spasa te je nakon dvosatne reanimacije konstatirana smrt. Iako je oirganizator turnira Almir Prguda već tada rekao kako je dijete zasigurno doživjelo srčani udar, redakciji Jutarnjeg već sinoć se javio jedan od roditelja koji su rekli kako se dijete utopilo.

Joško Šerka, svjedok nesreće, tvrdi kako organizatori turnira ne govore istinu kada kažu da je dijete odmah izvučeno iz bazena.

- Bio sam među onima koji su potrčali kada se počelo vikati i tražiti doktora. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena, znači da je dolje provelo bar deset minuta. Ne znam tko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel s pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu - rekao nam je Šerka. Potvrđuje da su se liječnici više od dva sata borili kako bi mališana vratili u život, te da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, no naposljetku je ipak izdahnuo - rekao je Bračanin.

Inače, cijela drama na bazenima trajala je nekoliko sati, a nije jasno kako je točno došlo do utapanja djeteta. Ostala djeca odmah su poslana u svoje sobe kako se ne bi dodatno traumatizirali.

03. listopad 2023 18:35