StoryEditor
Hrvatska i svijetIZVRIJEĐAO zastupnicu

Novi skandalozan istup Ante Prkačina u Saboru: Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu!

Piše Šibenski.hr
6. srpnja 2022. - 17:56

Saborski zastupnik Ante Prkačin danas je u Saboru s govornice izvrijeđao saborsku zastupnicu Uršu Raukar nazvavši ju nakazom.

U govoru je komentirao istup zastupnice Raukar o migrantima, koja je izrazila nezadovoljstvo što se ukrajinski izbjeglice tretiraju drugačije od migranata iz Afganistana, Sirije i drugih zemalja, prenosi Jutarnji list.

Započeo ga je kratkim spominjanjem Zdravka Marića pa je nastavio riječima ‘gospođa Urša Raukar, meni inače simpatična zastupnica‘...

- Možemo li drugačije tretirati one na čijim licima vidimo mržnju i agresivnost, uspoređivati vojno sposobne muškarce i nesretni narod koji bježi od rata. Nađite mi jednog hrvatskog vojnika koji kuka nad sudbinom afganistanskih izbjeglica. Zbog njih kukaju oni koji su navijali za Srbe i Jugoslavene dok su se s njima tukli, govorio je Prkačin u ime Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, spomenuvši pritom i Josipa Broza Tita.

Na te riječi Raukar mu je svog mjesta ‘Sram te bilo!‘ što je razbjesnilo Prkačina.

- Slušaj, nakazo jedna, koliko te Bog unakazio tjelesno, toliko ti je i glavu, zagrmio je Prkačin s govornice ne birajući riječi.

Reiner mu je potom dao opomenu upozorivši ga da ne može tako govoriti, ali je opomenuo i Uršu Raukar poručivši joj da ne može sa svog mjesta dovikivati drugima.

Današnji incident u Saboru oštro je osudila na Twitteru zastupnica Centra Dalija Orešković.

- Teško je opisati dno na koje je Hrvatski sabor pao. Nisu problem politički obračuni, koliko god žestoki i neugodni bili. Problem su zastupnici koji su prešli granicu elementarne ljudskosti i pristojnosti. Svega 5,6 dana od prošlog incidenta Prkačin je danas Uršu RG nazvao nakazom, poručila je.

Podsjetimo, prije tjedan dana isti je zastupnik u govoru spominjao SDP-ovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček za koju je rekao da je ‘debeljuškasta‘ i ‘masna‘, podsjeća Jutarnji list.

02. listopad 2022 10:57