StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetProgovorili svjedoci

Novi detalj u slučaju Jasmine Dominić: škrinja nije uvijek bila u kući! Pojavile se indicije da je otac znao mračnu tajnu zamrzivača, policija detaljno pretražila šupu u kojoj su ga držali prije nego je završio pod stepenicama

Piše PSD
26. veljače 2019. - 20:04

Misterij mučkog ubojstva Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina ležalo u škrinji koja se nalazila u kući njezine sestre u Palovcu u Međimurskoj županiji, dobilo je još jedan novi element.

Naime, kako pišu Međimurske novine, nije samo sestra Smiljana, koja je osumnjičena da je ubila Jasminu, bila ta koja je zabranjivala da se otvara škrinja. To je svojedobno učinio i njezin pokojni otac Martin Dominić, poznat pod nadimkom Fredi.

Škrinja se nije uvijek nalazila u kući. Početkom 2001. zamrzivač je zapravo bio u pomoćnoj prostoriji kraj kuće i tek je kasnije premješten.

Kako pišu Međimurske novine, policija je detaljno pretražila šupu u kojoj je obitelj držala zamrzivač. Ne otkrivaju što su pronašlči, no iznijeli su nekoliko vreća s raznim stvarima.

Da je škrinja premještana prisjetili su se i prijatelji Martina Dominića, budući da su mu jednom prilikom pomagali u građevinskim radovima oko pomoćne prostorije-šupe. I tada su morali pomaknuti škrinju koja im je smetala.

- Dignuli smo tu škrinju, bila je zaista jako teška, pa smo Fredu rekli zašto nisu prije ispraznili meso, kako bi nam bilo lakše. Odgovorio nam je kratko da to nije moguće - rekao je sugovornik Međimurskih novina i izrazio sumnju kako nitko unutar obitelji nije znao ništa o toj škrinji.

Inače, za Martina se po Palovcu priča da je jako tugovao za svojom miljenicom Jasminom, čiji je nestanak bio prijavljen tek 2005., iako je nitko nije vidio od 2000.

- Moja Jaca, moja Jaca - znao je zavapiti otac Martin u birtiji nakon kojeg gemišta, a onda bi spomenuo i svoju drugu kćer Smiljanu kao nekoga tko bi mogao imati veze s nestankom Jasmine.

Smiljana je, naime, godinama nakon nestanka Jasmine uvjeravala sve oko sebe da je njezina sestra dobro i da je otišla iz države, a čak je znala spomenuti i da im je došla u posjet u trenucima kad je samo ona bila kod kuće. Što se pak tiče kobnog zamrzivača, njega su tijekom poplava u Palovcu (2001. i 2005.) premještali i lokalni vatrogasci koji se također prisjećaju da je "škrinja bila jako teška i da su svi pitali što se u njoj nalazi".

Jedan od vatrogasaca potvrdio je da su tom prilikom u objektu iza obiteljske kuće podigli škrinju za zamrzavanje na betonske cigle, drugi je dodao da je prilikom druge poplave vjerojatno škrinja iz te šupe premještena u kuću. Kada je to točno bilo nitko ne može sa sigurnošću potvrditi, ali moguće je da se isto dogodilo u kolovozu 2005. godine, vrlo blizu datuma kada je obitelj prijavila njezin nestanak (16. kolovoza).

19. travanj 2024 08:29