StoryEditor
Hrvatska i svijetnastavlja obnašati dužnosti

Ništa od 'neopozive' ostavke, Damir Krstičević ostaje ministar obrane: Posebno sam zahvalan Plenkoviću, on je razlog ove moje odluke!

Piše PSD
24. srpnja 2017. - 14:24

Vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane, MORH je poslao priopćenje kojim prenose izjavu potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića:

Podsjetimo, Krstičević je ponudio ostavku prošlog tjedna nakon izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da se "vojska mogla ranije poslati" da pomogne u Dalmaciji na mjestima koje su pogodili požari. Ostavku su javno odbili premijer Andrej Plenković, ali i predsjednica koja je kazala da izjava nije bila kritika Krstičeviću i da on odlično obavlja svoj posao.

- Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam kako ću i dalje nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv.

Pripadnici Oružanih snaga zajedno sa svim ostalim gasiteljima uz nadljudske su napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara i ovom prilikom im se od srca zahvaljujem.

Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego što je još važnije i svim projektima koje sam zajedno sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava Domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke.

Čast mi je biti na čelu Ministarstva obrane i sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i Predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar-Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Na kraju, moram zahvaliti mojim brojnim prijateljima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i brojnim građankama i građanima koji su mi ovih dana slali poruke potpore - rekao je Krstičević.


"Posebno sam zahvalan Plenkoviću, on je razlog ove moje odluke!"

28. siječanj 2022 06:14