StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetprazne klupe

Ništa od dogovora Vlade i sindikata: učitelji i profesori u štrajku, sutra nema nastave u hrvatskim školama!

Piše PSD
9. listopada 2019. - 14:33

Nastavnici će u štrajk. Potvrdila je to, nakon što se nisu uspjeli izmiriti s Vladom, i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem. U četvrtak počinje štrajk kojim nastavnici žele veće plaće, o čemu Vlada, kako su rekli sindikalisti, nije željela pregovarati.

– Vlada je u cijelosti odbila sve naše zahtjeve. Sutra je cijela Hrvatska u štrajku – rekla je Šprem nakon sastanka s Vladom koji je trajao čak četiri sata.

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama opisao je kako će izgledati štrajk, javlja N1.

– Vlada nam je ponudila kroz dodatke povećanje dodatka od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će cirkularni štrajk, prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, ostale dane će biti nekoliko županija iz oba sindikata zajedno – otkrio je Mihalinec.

Predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja pozvala je roditelje na razumijevanje.

– Ovo nije borba protiv učenika, ovaj štrajk nije borba protiv roditelja, nego za bolje obrazovanje, za našu budućnosti i budućnost naše djece. Ovaj štrajk prelazi u borbu za dostojanstvo u Republici Hrvatskoj – zaključila je Šprem.

19. travanj 2024 11:17