StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSVE RIJEŠENO?

Neslužbeno: Plenković nakon 20 posto obrađenih mjesta premoćno vodi pred Kovačem; I Tomo Medved u velikom vodstvu ispred Ivana Penave

Piše Ivanka Toma
15. ožujka 2020. - 19:39

U 19 sati zatvorena su birališta na unutarstranačkim izborima u HDZ-u, a do sada je, neslužbeno doznajemo, obrađeno oko 20 posto mjesta. Prema tim podacima, Plenković dobiva 90 posto glasova za predsjednika HDZ-a, dok Tomo Medved dobiva 70 posto za poziciju zamjenika predsjednika HDZ-a.

Prema neslužbenim informacijama iz HDZ-a na izbore je izašlo oko 65 posto članova. Izlaznost je manja nego na prethodnim izborima, no u stožeru "Odvažno za Hrvatsku" u kojem se okupio tim aktualnog predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića kažu da je to i očekivano zbog nekoliko razloga.

Jedan od njih je epidemija korona virusa koja je sigurno dio ljudi zadržala kod kuće, a drugi je razlog manje izbornih mjesta nego što je to bilo na prethodnim izborima. Izbornih mjesta je manje radi što veće kontrole i transparentnosti izbora. Naši sugovornici ističu da je svaki tim mogao poslati svoje promatrače i kontrolirati cijeli izborni proces.

Plenkovićev tim počeo se okupljati u njihovom stožeru u Matici Hrvatskoj u Zagrebu oko 19 sati. Zbog pandemije korona virusa bit će to skromno okupljanje s maksimalno 40 ljudi. Mediji su također zamoljeni da pošalju što manje ljudi, odnosno da iz svake redakcije bude po samo jedna ekipa.

Među prvima u stožer su došli ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman, zatim ministar prometa Oleg Butković koji je ujedno kandidat za potpredsjednika stranke, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, ministar državne imovine Mario Banožić, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica... Svojevrsna zvijezda večeri je kandidat za potpredsjednika stranke, ministar branitelja Tomo Medved kojemu je danas rođendan.

U stožeru su govorili da Medveda čeka rođendanski poklon, a to je izbor na potpredsjedničko mjesto. Među prvima je došla i kandidatkinja za potpredsjednicu HDZ-a Zdravka Bušić.

Predsjednik HDZ-a i premijer Plenković došao je 19.30 sati. Prvi neslužbeni izborni rezultati trebali bi se znati u 21 sat.

Atmosfera u stožeru je dobra, no primjetno je da se svi pridržavaju mjera zaštite od virusa. Na ulazu je postavljeno više bočica sa sredstvom za dezinfekciju ruku, a gosti si prilikom pozdrava ne pružaju ruke.

Medveda, premda mu je rođendan, nitko nije ljubio.

25. travanj 2024 08:47