StoryEditor
Hrvatska i svijetBudite plemeniti

Nakon vijesti o prekidu aktivne potrage za nestalim pomorcima oglasio se potreseni prijatelji Dina Miškića: Sve vas molim da stanete ispred ogledala...

Piše Šibenski.hr
12. listopada 2019. - 20:17

- Znate da ste donijeli pravu odluku samo kad je u vašem srcu mir! Svima želim mir u srcu i da se na koncu donese ispravna odluka. Jer, uvijek se trebamo zauzeti za ono što je ispravno čak i ako to znači ostati sam… Uzdignimo se iznad logike jer život nema logike, život se događa...

Stoga vas sve molim da stanete ispred ogledala ili samo prebacite kameru mobitela na snimanje selfieja… Pogledajte se, pogledajte sve te boje, svu tu jedinstvenost oko sebe. Pogledajte se ravno u oči, pronađite mir u srcu i prava odluka doći će sama od sebe. Dijelim zahvalnost s vama, budite plemeniti i imajte vjere! – napisao je Sebastian Latocha, potreseni prijatelj nestalog šibenskog kapetana Dina Miškića, u Facebook grupi Bourbon Rhode Rescue, razočaran odlukom o prekidu potrage za nestalim pomorcima s Bourbon Rhodea.

Kao što je poznato, piše PSD, prekinuta je aktivna potraga za nestalom posadom, vlasnik broda objavio je da potraga traje već 16 dana, te da unatoč svim mjerama, više od 10 dana nisu uočeni znakovi života ili splavi za spašavanje. Sad je na snazi aktivno motrenje, što znači da se brodovi više neće skretati s kursa, već će prolaziti svojim rutama i motriti ima li što na vidiku.

Premijer Andrej Plenković poručio je u subotu da je Vlada, otkad se nesreća dogodila, poduzela apsolutno sve.

- Moj predstojnik ureda svaki dan je bio na telefonu s francuskim službama i ljudima koji su angažirani na potrazi. Pretražuje se područje veličine četiri Hrvatske. Mi ćemo s angažmanom i komunikacijom s Francuskom i ostalim partnerima nastojati činiti sve, ali treba objektivno razumjeti da se nesreća dogodila u teškim vremenskim uvjetima na sredini Atlantika. Ovo je bila potraga visokog intenziteta, nastavit ćemo činiti sve što možemo - kazao je.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović komentirajući potragu za hrvatskim kapetanom danas je poručio kako Hrvatska treba financijski pomoći u potrazi.

- To jedino i možemo jer nemamo resurse koje ima par država na svijetu. Ja ne bih odustajao, a mislim da neće ni ova Vlada. Mislim da tako blesavi ipak neće biti - rekao je Milanović.

12. svibanj 2021 16:28