StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetobavljene dvije operacije

Nadbiskup koji je teško nastradao u prometnoj nesreći u tunelu i dalje na jedinici intenzivnog liječenja, priključen je na respirator i životno je ugrožen

10. travnja 2019. - 19:58

Zdravstveno stanje nadbiskupa Ante Jozića, koji je u prometnoj nesreći u nedjelju iza 18 sati u tunelu Sv. Ilija, zadobio teške i za život opasne ozljede i dalje je neprimijenjeno. On je još uvijek smješten na Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split na Firulama, priključen je na respirator i životno je ugrožen.

Nad njime su, kako smo već pisali obavljene dvije operacije, s kojima se, kako neslužbeno doznajemo htjelo zaustaviti krvarenje u unutarnjim organima, što je i učinjeno. Iako je i dalje životno ugrožen, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Naravno, nitko od liječnika ne može i ne želi davati prognoze oporavka nadbiskupa Jozića, jer je to u ovom trenutku nezahvalno. Naime, u ovako teškom zdravstvenom stanju situacija sa zdravljem i stanjem nadbiskupa Jozića može se mijenjati iz minute u minutu.

Za očekivati je, kako će nadbiskup Jozić u slijedećih nekoliko dana biti podvrgnut operativnim zahvatima koštanih defekata, jer je poznato da je u nesreći, osim ozljeda unutarnjih organa i prsnog koša, zadobio i ozljede ruke, odnosno noge.
Ipak, u cijelom ovom nesretnom slučaju nadbiskup Jozić imao je i sreću u nesreći.

Odnosno, u nesreći nije zadobio teške i za život opasne ozljede glave, odnosno nije zadobio ozljede glave koje bi iziskivale hitni operativni zahvat i koje bi mu ugrožavale život. Da je kojm slučajem zadobio teške ozljede glave njegov oporavak bi bio kud i kamo teži i neizvjesniji.

20. travanj 2024 08:45