StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOD PONEDJELJKA

Na svadbe i sprovode može najviše do 50 ljudi, u svim zatvorenim javnim prostorima županije Šibensko - kninske obvezne su maske

Piše Zdravko Pilić
30. kolovoza 2020. - 13:30

U ponedjeljak, 31. kolovoza na snagu stupaju nove, postrožene epidemiološke mjere za područje Šibensko-kninske županije, a donio ih je Nacionalni stožer civilne zaštite RH, na prijedlog Županijskog stožera.


Prema novim mjerama, na svadbenim svečanostima može biti najviše do 50 ljudi, a mogu trajati najdulje do dva sata iza ponoći. Iznimno, na svadbi može biti i do 100 ljudi, ali takve se svečanosti mogu održati samo u prostorima koji redovito mogu održati svečanosti za najmanje tri puta više osoba nego što će ih biti na takvoj svadbenoj svečanosti – stoji u Odluci.
Na sprovodima može biti prisutno najviše 50 osoba, a sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.
U svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programa, vjerska ili druga društvena okupljanja obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.
Zabranjuju se posjeti korisnicima domova za starije i drugih ustanova socijalne skrbi, kao i izlasci korisnika izvan prostora objekata i dvorišta, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima.
Za nadzor ovih mjera bit će zaduženi stožeri jedinica lokalne samouprave, stoji u odluci koju potpisuje dr. Davor Božinović, načelnik Stožera CZ RH, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova.
 

20. travanj 2024 04:21