StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘molitveno ozračje‘

Na Ivana Pernara nasrnula žena s hodalicom: ‘Gade pokvareni!‘; Pernar: ‘Agresija prosvjednika protiv molitelja‘

Piše vijesti sd
4. studenog 2023. - 16:32

Tradicionalno okupljanje klečavaca na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prve subote u mjesecu svojom prisutnošću i ovaj put je "uveličao" bivši saborski zastupnik Ivan Pernar. Kao i u listopadu, njegov dolazak nije prošao mirno.

Ovaj put na njega je "nasrnula" starija gospođa s hodalicom zbog čega je morala intervenirati i policija. Čim je krenula prema njemu, Pernar je izvadio mobitel i krenuo je snimati. Nekoliko se puta hodalicom zabila u njega pa počela vikati.

- Svinjo jedna, gade jedan pokvareni, rekla mu je gospođa pa policajcu objasnila da je "Pernar razvlači po televiziji", piše Jutarnji list.

image

Ivan Pernar snimio je i stariju gospođu

Goran Mehkek/Cropix

Policajac je na to upozorio Pernara da ne provocira, na što je on rekao da samo snima. Redari su gospođu udaljili od bivšeg saborskog zastupnika kojega je ona i na odlasku nastavila vrijeđati. Gospođi je oko vrata stajao transparent "Bolje da kmečite nego klečite" koji je ostao postojan i nakon okršaja. Snimku napada Pernar je podijelio na svom TikToku uz tekst "Agresija prosvjednika protiv molitelja".

Za ovomjesečni performans klečavci su najavili molitvu za obraćenje hrvatskog naroda i za to da muškarci postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru. U njihovoj namjeri nije ih zaustavila ni kiša i hladnoća, pa su tako neki od njih molili s otvorenim kišobranima.

Tradicionalno su molili za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, kao i za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu.

Nasuprot klečavcima na glavnom zagrebačkom trgu nalazi se skupina prosvjednica i prosvjednika s bubnjevima i transparentima, ružno vrijeme nije ni njih omelo. U njihovoj skupini pojavili su se i SDP-ovci sa stranačkim zastavama. Kontraprosvjednike od klečavaca razdvaja policija.

image

Pernar je snimao i kontraprosvjednike iz SDP-a

Goran Mehkek/Cropix
02. svibanj 2024 12:18